LiveBiz
Dispărut fără urmă timp de 10 zile, câinele este găsit în pădure cu ajutorul unei drone

Dispărut fără urmă timp de 10 zile, câinele este găsit în pădure cu ajutorul unei drone

LiveBiz » Animale » Dispărut fără urmă timp de 10 zile, câinele este găsit în pădure cu ajutorul unei drone

Putem fi cu toţii de acord că uneori zicala „câinele este cel mai bun prieten şi salvator al omului” poate fi inversată şi un om devine raza de speranţă a unui câine, ca în cazul despre care veţi citi mai jos.

Un căţeluş Golden Retriever a fugit de acasă în nordul statului New York şi a dispărut într-o pădure din apropierea casei sale. Din fericire, după 10 zile de căutări dificile, a fost salvat cu ajutorul unei drone.

Debbie şi Gary, stăpânii patrupedului, au răspândit anunţuri cu recompensa de 500 USD către oricine l-ar fi găsit prin oraş, ceea ce a atras atenţia unui pilot de drone experimentat. Este vorba despre Brian James, un bărbat care a văzut afişele şi a decis să ajute această familie să-şi găsească câinele în vârstă de 1 an.

Din cauza schimbărilor meteo iminente, care anunţau cantităţi însemnate de zăpadă, Brian ştia că trebuie să-l găsească pe Meadow înainte ca acest lucru să se întâmple, deoarece vremea rece avea să îngreuneze căutările câinelui cu blană deschisă la culoare.

Pornind de la casa lui Debbie şi Gary, pilotul şi-a ridicat drona în aer în căutarea lui Meadow, intrând chiar în pădurea din apropiere.

După multe ore, camera montată pe dronă a localizat un mic punct alb în desişul copacilor şi, când s-a apropiat, a putut confirma că era nimeni altul decât Golden Retriever-ul pierdut.

Fără să stea pe gânduri, Brian s-a deplasat de urgenţă la locul unde fusese văzut Meadow şi – după un scurt moment de ezitare – câinele a venit în fugă pentru a-şi îmbrăţişa eroul. Deşi dispăruse de mai bine de o săptămână, Meadow era nevătămat şi dădea din coadă.

Debbie şi Gary – care au comparat experienţa ca fiind similară cu pierderea unui copil – au fost încântaţi şi uşuraţi de revederea cu animalul lor iubit. Copleşiţi de emoţie, stăpânii cu greu şi-au putut stăpâni lacrimile în timp ce au povestit momentul salvării:

„În ultima secundă a văzut un mic punct alb pe covorul înfrunzit al pădurii…” – a spus Gary într-un interviu acordat ABC World News Tonight. „[Suntem] foarte recunoscători că Brian a venit şi a reuşit să îl salveze”, a completat Debbie.

Dar eroul zilei spune că nu este nevoie de o dronă sau de experienţă în drumeţii montane pentru a face o faptă bună – trebuie doar să ai dorinţa de a face o diferenţă.

„Toată lumea are capacitatea de a ajuta. Nu ştii niciodată cum poţi salva situaţia.” – mărturiseşte Brian.

Ţi-a plăcut acest articol?