LiveBiz
Un tată cu sindrom Down îşi creşte fiul să devină medic şi demonstrează că dragostea învinge toate obstacolele

Un tată cu sindrom Down îşi creşte fiul să devină medic şi demonstrează că dragostea învinge toate obstacolele

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Un tată cu sindrom Down îşi creşte fiul să devină medic şi demonstrează că dragostea învinge toate obstacolele

Internetul poate fi plin de poveşti triste şi lucruri pe care ai prefera să nu le vezi, dar din când în când ai şansa să citeşti sau să urmăreşti ceva care te face să fii recunoscător pentru lucrurile care ajung pe reţelele de socializare şi reuşesc să îţi capteze atenţia.

Iar următoarea poveste poate fi cel mai bun exemplu în acest sens. Sau cel puţin aşa a fost pentru o mulţime de oameni, după ce au aflat povestea tatălui unui medic sirian.

Sader Issa, care este student la stomatologie în Siria, a explicat relaţia pe care o are cu tatăl său, un bărbat care se întâmplă să aibă sindromul Down.

Potrivit lui Sader, tatăl său, pe nume Jad, l-a înconjurat cu dragoste şi afecţiune încă din ziua în care s-a născut şi a depus toate eforturile ca şi copilăria lui Sader să fie la fel ca a oricărui alt copil. Când era mai mic, Jad şi-a luat un loc de muncă la o moară de grâu şi a început să economisească bani pentru ca fiul sau să poată merge la facultate.

Jad a făcut tot ce i-a stat în puteri pentru a-i oferi fiului său cele mai bune oportunităţi în viaţă şi l-a inspirat pe Sader să studieze din greu şi să devină medic.

Mai mult, Jad este un pilon al comunităţii sale şi, deşi Sader recunoaşte că viaţa cu sindromul Down are complicaţiile sale, tatăl său nu s-a lăsat biruit de obstacole.

Sader a spus Societăţii Siriene pentru Dezvoltare Socială că nu îi este ruşine cu tatăl său: „Sunt mândru de tatăl meu. De-a lungul vieţii mele, el a fost cel mai mare sprijin pentru mine atunci când am avut nevoie”, a mărturisit Sader.

Într-adevăr, tatăl şi fiul împărtăşesc o legătură cultivată de-a lungul anilor. Sader a explicat cum Jad este incredibil de mândru că fiul său a devenit medic.

„Este posibil să vezi când ochii îi sunt plini de bucurie şi satisfacţie, de parcă ar vrea să exprime: da, am sindromul Down, dar l-am crescut pe acest om şi am făcut tot ce mi-a stat în puteri să-l fac să devină medic şi să-i ajute pe alţii”, a spus el.

Este clar pentru toţi să vadă că Jad îl iubeşte pe Sader la fel cum orice alt tată îşi iubeşte fiul, iar Sader îl iubeşte la rândul său necondiţionat. Astăzi, Sader lucrează ca stomatolog – un loc de muncă foarte respectabil şi bine plătit în Siria.

„Cred că aş fi fost mai puţin entuziasmat şi mai puţin pasionat de ceea ce fac dacă nu aş fi avut un tată cu totul special”, a spus Sader, însoţind mesajul cu o fotografie superbă cu tatăl său.

Potrivit National Down Syndrome Congress (NDSC), se întâmplă rar ca bărbaţii cu sindrom Down să aibă copii.

Cu toate acestea, există câteva cazuri extraordinare pe glob.

„Oamenii cu sindrom Down seamănă mai mult cu alte persoane decât diferă de ele. Ei cresc şi se dezvoltă la fel ca alţi oameni. Au sentimente şi emoţii şi vor să fie trataţi cu respect.”

Legătura dintre acest tată şi fiul său este pe cât de frumoasă, pe atât de plină de inspiraţie!

Persoanele cu sindrom Down sunt oameni la fel ca noi ceilalţi, capabili să iubească şi să aibă grijă de semenii lor, să se îngrijoreze şi să le fie frică. Cu toţii suntem copii pe pământul verde al lui Dumnezeu şi cu cât acceptăm mai repede acest lucru, cu atât mai bine!

Ţi-a plăcut acest articol?