LiveBiz
Pleacă în vacanţă şi la întoarcere primeşte o factură de 91.000 de euro la mobil: folosise prea mult internet

Pleacă în vacanţă şi la întoarcere primeşte o factură de 91.000 de euro la mobil: folosise prea mult internet

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Pleacă în vacanţă şi la întoarcere primeşte o factură de 91.000 de euro la mobil: folosise prea mult internet

Atunci când alegeţi să plecaţi în vacanţă, nu luaţi în considerare doar frumuseţea destinaţiei, ci şi cheltuielile care trebuie suportate pentru o săptămână sau mai multe zile de relaxare. Faceţi bine socotelile şi plecaţi doar când sunteţi siguri că vi le puteţi permite. În plus, în funcţie de destinaţia aleasă, este întotdeauna bine să vă gândiţi la costurile telefonice şi să nu mergeţi prea departe în utilizarea apelurilor şi a internetului, mai ales dacă tarifele sunt diferite de ţara de origine.

Un lucru care, în zilele noastre, pare ciudat de spus: cine, de fapt, s-ar putea descurca fără un telefon smart şi s-ar desprinde pentru o perioadă mai lungă de ecran sau de reţelele de socializare? Poate prea puţini, însă cei care vor să o facă, ar fi bine să aibă grijă să nu depăşească limitele acordate de compania lor de telefonie, altfel s-ar putea găsi în situaţia protagonistului acestei poveşti. Un tânăr căruia i-a fost emisă o factură de peste 90.000 de euro. Descoperiţi mai jos de ce.

imagine: otavio.0ta / Tik Tok

El este Otavio, un tânăr irlandez care a devenit viral pe web pentru că şi-a împărtăşit neplăcuta experienţă avută cu compania de telefonie mobilă. După 7 zile de relaxare prin Europa, băiatul s-a întors în Irlanda, unde locuieşte şi lucrează şi a găsit o surpriză care l-a lăsat, cel puţin, fără cuvinte. Angajat pe un post de salubritate, Otavio a primit un mesaj în care compania sa de telefonie îl anunţa că va trebui să plătească o factură de peste 90.000 de euro. O sumă uluitoare pe care tânărul nu a ştiut cum să o justifice.

Neîncrezător în faţa mesajului primit, a contactat imediat call center-ul pentru a cere explicaţii şi i s-a spus că suma respectivă a apărut în urma unui consum excesiv de date navigând pe internet. Din câte se pare, tânărul nu-şi dăduse seama că a terminat traficul alocat conform ofertei active şi a continuat să folosească mobilul fără să ţină cont de repercusiuni. Operatorul de telefonie mobilă nu a făcut rabat şi a trimis factura clientului.

imagine: otavio.0ta / Tik Tok

Incapabil să plătească din cauza lipsei de fonduri, Otavio a făcut tot posibilul ca soldul să fie revocat. Operatorul s-a dovedit imediat dispus să îl asculte, mai întâi ajustând suma de plată la 30.000 de euro şi apoi reducând-o la doar 91 de euro. Un cost destul de acceptabil dacă ne gândim la factura de pornire.

În urma plângerii oficiale, Otavio a scăpat aşadar de ce era mai rău. Compania, însă, a profitat de ocazie pentru a le reaminti clienţilor că este întotdeauna bine să citească cu atenţie mesajele şi notificările pe care le primesc, pentru a nu avea surprize urâte aşa cum s-a întâmplat cu protagonistul nostru.

imagine: otavio.0ta / Tik Tok

V-aţi aflat vreodată într-o situaţie similară?

Ţi-a plăcut acest articol?