LiveBiz
Ea adoptă doar câinii bătrâni din adăposturi și le oferă afecțiune și căldură în ultimii ani de viață

Ea adoptă doar câinii bătrâni din adăposturi și le oferă afecțiune și căldură în ultimii ani de viață

LiveBiz » Animale » Ea adoptă doar câinii bătrâni din adăposturi și le oferă afecțiune și căldură în ultimii ani de viață

A avea grijă de un câine înseamnă mai mult decât să-l hrăneşti şi să-l plimbi în fiecare zi. A avea alături unul dintre aceşti prieteni cu patru picioare înseamnă să-l vezi şi să-l apreciezi ca pe un membru real al familiei: aceste creaturi au nevoie de asta, deoarece, comparativ cu multe alte animale, câinii reuşesc să stabilească cu omul o legătură unică de empatie.

Acesta este motivul pentru care, atunci când sunt în adăposturi, le este întotdeauna greu să-şi găsească echilibrul şi seninătatea. Mai ales pentru cei mai în vârstă sau bolnavi, este într-adevăr trist să ne gândim că îşi vor petrece ultimii ani într-un loc care, pentru ei, nu este primitor. În Italia, există o tânără care a decis să facă tot posibilul pentru a ajuta aceşti câini.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Debora Rizzo (@_deborarizzo_)

Se numeşte Debora Rizzo şi este o voluntară care, pentru a oferi momente unice multor câini ce au ajuns la o vârstă înaintată, s-a gândit să adopte doar animalele bătrâne din adăposturi. Această tânără de 30 de ani este o adevărată iubitoare de câini şi de ani de zile este implicată în voluntariat pentru animale fără adăpost.

Imagine: Debora Rizzo / Facebook

Câinii bătrâni sunt cei pe care nimeni nu doreşte să îi adopte în general, dar nu este şi cazul tinerei. Ori de câte ori poate, Debora aduce acasă un câine bătrân, uneori bolnav, aşa cum a făcut de exemplu cu Nike, un câine de 14 ani care şi-a petrecut alături de ea cele mai frumoase patru săptămâni înainte de a închide ochii pentru totdeauna.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Debora Rizzo (@_deborarizzo_)

O scurtă perioadă, desigur, pentru o situaţie care cu siguranţă nu este fericită, dar pe care Debora, datorită gestului ei frumos, a îmbunătăţit-o, oferindu-i animalului multă dragoste şi seninătate în ultimele sale zile. Şi după Nike, au urmat mulţi alţii. La fel ca majoritatea bătrânilor, câinii pe care Debora îi ia acasă au acum trăsături puternice de caracter pe care tânăra se străduieşte adesea să le satisfacă.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Debora Rizzo (@_deborarizzo_)

Fiecare dintre ei are o poveste diferită şi, atunci când părăsesc această lume, cu siguranţă durerea nu dispare. Dar Debora ştie că a putut să le ofere zile sau luni cu adevărat memorabile şi pline de iubire, cum probabil nici nu au cunoscut până atunci.

Ţi-a plăcut acest articol?