LiveBiz
Femeia nu se poate hotărî ce câine abuzat să salveze mai întâi – Aşa că decide să cumpere tot adăpostul

Femeia nu se poate hotărî ce câine abuzat să salveze mai întâi – Aşa că decide să cumpere tot adăpostul

LiveBiz » Animale » Femeia nu se poate hotărî ce câine abuzat să salveze mai întâi – Aşa că decide să cumpere tot adăpostul

Danielle Eden este o adevărată iubitoare de animale, care şi-a petrecut întreaga viaţa salvând câini din cele mai grele condiţii.

Eden este totodată şi cofondatoarea „Dog Tales Rescue and Sanctuary” din Ontario, Canada.

Eden salvează câini care sunt sortiţi să-şi trăiască viaţa în cuşti şi îi aduce în frumosul ei adăpost natural ce se întinde pe o suprafaţă de 20 de hectare.

Dog Tales Rescue via Facebook

Eden şi soţul ei, Rob, sunt originari din Israel, iar cei doi fac vizite regulate în ţara lor natală pentru a salva câini şi a-i transporta în adăpostul pe care îl deţin.

„În timpul călătoriilor noastre în Israel vizităm adăposturi locale şi colaborăm cu personalul şi voluntarii pentru a face liste de câte 10-20 de câini pe care să-i salvăm. În timpul acestor călătorii căutăm cazurile dificile – câini care sunt în vârstă, cu dizabilităţi şi exemplare care aşteaptă de multă vreme să fie adoptate. Întocmirea acestor liste este foarte dificilă, totuşi, de obicei, este evident care dintre aceşti câini are nevoie de ajutorul nostru cel mai mult”, a scris Eden pe Facebook.

Dog Tales Rescue via Facebook

În 2016, Eden şi Rob se aflau în timpul unei astfel de călătorii în Israel. Ei au decis să viziteze un adăpost rural care era suprapopulat.

Deşi Eden a avut ocazia să vadă mulţi câini care trăiau în condiţii dificile, nimic nu a putut-o pregăti pentru ceea ce avea să întâlnească în acest adăpost.

Dog Tales Rescue via Facebook

Adăpostul era populat cu 250 de câini, deşi capacitatea totală era de numai 70 de exemplare. Bieţii câini erau înghesuiţi în cuşti mult prea mici. Totul era înconjurat de noroi şi nu era suficientă mâncare pentru toţi patrupezii.

„Erau aproximativ 6 câini în fiecare cuşcă, toţi luptându-se pentru bucăţile de pâine pe care le primeau ca hrană. Şobolanii mişunau peste tot, iar câinii, cei mai mulţi aflându-se acolo de ani de zile, erau îngroziţi. Pentru prima dată nu am reuşit să ne dăm seama care erau acei câini care trebuiau salvaţi. Se părea că toţi aveau nevoie de noi”, a scris Eden.

Dog Tales Rescue via Facebook

Eden şi soţul ei au decis rapid că trebuie să-i salveze pe toţi aceşti câini. Au cumpărat adăpostul şi apoi au demarat procedurile pentru a transporta câinii în Canada.

Eden a adunat o echipă din Israel pentru a-i ajuta. În numai două luni după ce au cumpărat adăpostul, au reuşit să trimită nu mai puţin de 90 de câini în Canada. Apoi, în următoarele luni, au trimis şi restul animalelor către adăpostul din Ontario.

Dog Tales Rescue via Facebook

Eden a împărtăşit un videoclip cu ceea ce a găsit în Israel, care a devenit rapid viral. Toată lumea a fost şocată să descopere condiţiile în care trăiau acele biete animale.

După ce videoclipul a devenit cunoscut, Eden a început să primească o mulţime de cereri de adopţie pentru patrupezii pe care îi salvase. În prima lună după ce câinii au ajuns în Canada, deja fuseseră adoptaţi 25 dintre ei.

Dog Tales Rescue via Facebook

De-a lungul următorilor ani, majoritatea câinilor din acest adăpost au fost adoptaţi. Această iubitoare de animale cu inimă uriaşă a ajutat un număr impresionant de patrupezi să-şi găsească un loc căruia să-i spună „acasă”!

Dog Tales Rescue via Facebook

Când Eden i-a găsit pe cei 250 de câini, toţi erau înfometaţi, murdari şi îngroziţi. Acum, majoritatea acestor patrupezi şi-au găsit un cămin şi familii iubitoare care să-i ocrotească!

Dacă doriţi să aflaţi mai multe despre această acţiune de salvare, vizionaţi videoclipul de mai jos:

Distribuiţi acest articol cu prietenii şi familia pe Facebook.