LiveBiz
Femeia târăşte câinele spre adăpost pentru a-l abandona. Nu avea nicio idee că cineva îi priveşte fiecare mişcare

Femeia târăşte câinele spre adăpost pentru a-l abandona. Nu avea nicio idee că cineva îi priveşte fiecare mişcare

LiveBiz » Animale » Femeia târăşte câinele spre adăpost pentru a-l abandona. Nu avea nicio idee că cineva îi priveşte fiecare mişcare

Când Anne Flores a mers cu prietena ei la Harris County Animal Shelter din Houston, Texas, se aştepta să vadă nişte chipuri triste. Cu siguranţă nu se aştepta să vadă două femei care târau la propriu doi câini pentru a-i abandona.

Ea a privit cum câinii refuzau să se clintească. S-au aşezat pe jos şi practic îşi implorau proprietarele să nu-i abandoneze. Flores era mâhnită de ceea ce vedea. Chiar mai rău, nici măcar nu părea că femeilor le pasă de aceşti câini.

Anne Flores

Ea a descris ceea ce a văzut: „Unul dintre ei s-a aşezat pe spate şi s-a rostogolit. Parcă spunea: Te implor nu mă lăsa aici.” Cu cât privea mai mult, cu atât Flores devenea mai furioasă.

Anne Flores

Nu-i venea să creadă cum tratau aceste femei câinii. Ea a continuat:

„Amândouă trăgeau de ei, dar câinii nu se lăsau. A trebuit să îi ia pe sus pentru că nu se mişcau. Nu voiau să meargă acolo. Dar lor nu le păsa. Râdeau şi chicoteau, pentru că patrupezii nu se mişcau. Pentru ele, era ca şi cum ar fi aruncat gunoiul. Nu aveau nicio remuşcare, nimic. Am fost, într-adevăr, foarte supărată şi am simţit cum îmi creşte tensiunea. De ce să adopţi un animal, dacă nu îl păstrezi şi ajungi să faci asta? Nu e corect.”

Anne Flores

Ea a hotărât să facă câteva fotografii şi să le trimită voluntarilor de la Harris County Animal. Grupul, care ajută la găsirea de locuinţe pentru animalele din adăpost, le-a postat pe reţelele sociale, iar oamenii au luat imediat atitudine în legătură cu ceea ce văzuseră, dorind să-şi ofere ajutorul.

Câinele alb-negru, pe nume Truman, fusese programat pentru eutanasiere peste câteva zile, aşa că era urgent să i se găsească o casă. Celălalt câine, Mandi, a fost programat pentru a doua zi. Adăpostul era plin şi pur şi simplu nu mai era loc pentru aceşti doi câini.

Cei de la Cypress Lucky Mutt Rescue au luat câinii în grija lor, dar trebuiau să le găsească locuinţe temporare până când patrupezii puteau fi adoptaţi permanent.

Anne Flores

Din fericire, grupul de salvare a animalelor a găsit cămine temporare pentru ambii câini. Kellie Donoghue, directorul Grace Mercy Love German Shepherd Rescue, a mers să-l ia pe Truman din adăpost.

Anne Flores

Când au ajuns la centrul de salvare, voluntarii au dorit să testeze temperamentul lui Truman. Având în vedere modul în care el a reacţionat, voluntarilor nu le-a venit să creadă cât de bine a trecut acest test.

Kellie Donoghue a explicat:

„În doar o oră, am văzut o transformare fantastică a unui câine care nici măcar nu dorea să se deplaseze sau să se ridice de pe pământ pentru că tremura şi nu se simţea suficient de sigur încât să se urce în maşină şi să se apropie de mine. Va fi un animal de companie minunat”.

Jackie Duncan

Truman se descurcă de minune la centrul de salvare şi pare fericit şi sănătos. Sora lui, Mandi, a părăsit adăpostul a doua zi după Truman şi se află acum în grija lui Jackie Duncan. Mandi are multe probleme de sănătate. Ea a fost diagnosticată cu probleme de inimă şi cu unele probleme de vedere. Ochii ei erau foarte umflaţi în momentul în care a fost salvată. Are, de asemenea, râie şi este foarte timidă.

Familia care o are în grijă o ajută să continue tratamentul şi încearcă să o înveţe să-şi recapete încrederea în oameni. Aceştia spun că este foarte iubitoare şi că face mari progrese. Sperăm că Mandi şi Truman îşi vor putea depăşi problemele şi vor fi adoptaţi permanent cât mai curând de oameni inimoşi, cu dragoste pentru animale.

Distribuiţi acest articol cu prietenii şi familia.

Ţi-a plăcut acest articol?