LiveBiz
Olivia de Havilland, ultima supravieţuitoare a generaţiei de aur de la Hollywood, a împlinit 104 ani – La mulţi ani!

Olivia de Havilland, ultima supravieţuitoare a generaţiei de aur de la Hollywood, a împlinit 104 ani – La mulţi ani!

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Olivia de Havilland, ultima supravieţuitoare a generaţiei de aur de la Hollywood, a împlinit 104 ani – La mulţi ani!

Anii trec cu repeziciune şi o dată cu ei ne rămân din ce în ce mai puţine legende din epoca de aur ce a consacrat Hollywood-ul. Chiar şi artişti precum Kirk Douglas, care a avut o bătrâneţe îndelungată, a plecat dintre noi anul trecut.

Dar mai există o doamnă celebră care continuă să ne bucure cu prezenţa ei: câştigătoare de Oscar şi una dintre cele mai iubite actriţe din filmul „Pe Aripile Vântului”, Olivia de Havilland, a sărbătorit 104 ani în urmă cu doar câteva zile!

O carieră legendară

Cu o carieră care s-a întins pe parcursul a cinci decenii şi peste 50 de filme în care a jucat, Olivia de Havilland a încântat multe generaţii de cinefili.

„Să interpretezi roluri de fete cuminţi în anii ’30 era destul de dificil, când trendul era să apari pe marile ecrane ca fată rea”, povesteşte actriţa. „De fapt, cred că a juca rol de fată rea era plictisitor; Întotdeauna am avut mai mult succes cu roluri de fete bune, deoarece acestea cereau mai mult de la orice actriţă a acelor vremuri.”

În 1939, de Havilland a primit poate cel mai cunoscut şi mai popular rol: Melanie Hamilton în filmul “Pe Aripile Vântului” – cea mai bună prietenă şi totodată rivală a lui Scarlett O’Hara.

Filmul este considerat unul dintre cele mai bune din istoria Hollywood-ului, iar încasările încă detronează multe dintre producţiile de top lansate vreodată.

Totodată ecranizarea i-a adus lui de Havilland prima sa nominalizare la Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar.

Ea a continuat să primească aprecieri şi recunoaştere pe măsură ce a trecut la roluri mai dramatice. Ea a primit două premii Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal, „To Each His Own (Destinul doamnei Norris)” în 1946 şi pentru „Moştenitoarea (The Heiress)” în 1949.

În 1960, a primit o stea pe Aleea Celebrităţii de la Hollywood. La 92 de ani, pe 17 noiembrie 2008, a fost onorată cu Medalia Naţională pentru Arte, înmânată de preşedintele George W. Bush.

Posted by Olivia de Havilland on Saturday, February 9, 2019

Într-un interviu pentru un profil de star în revista Vanity Fair, scriitorul William Stediem spunea despre de Havilland: „Chipul ei este marmorat, ochii îi strălucesc la fel ca atunci când era tânără, legendara ei voce contralto ţi se întipăreşte în minte… amintirile cu ea sunt fotografice. Ar putea să treacă drept o femeie cu multe decenii mai tânără”, relatează CNN.

Ajunsă la venerabila vârstă de 104 ani, chipul i-a rămas la fel de luminos, este sfioasă, angelică şi dovedeşte că nu este o simplă supravieţuitoare a perioadei de glorie de la Hollywood

Este singura actriţă care trăieşte încă, din distribuţia faimosului film „Pe aripile vântului”.

Dame Olivia de Havilland as beautiful as ever in this photo, taken at 101 years young.

Posted by Olivia de Havilland on Wednesday, February 6, 2019

Ce femeie extraordinară – era frumoasă când era tânără şi la fel s-a păstrat până în zilele noastre.

Îi dorim legendarei Olivia de Havilland să se bucure de cât mai multe aniversări fericite. Distribuiţi această poveste tuturor prietenilor care iubesc filmul.