LiveBiz
Câinele bătrân şi bolnav s-a ghemuit într-un colţ pentru a se adăposti de lumea rea şi nemiloasă

Câinele bătrân şi bolnav s-a ghemuit într-un colţ pentru a se adăposti de lumea rea şi nemiloasă

LiveBiz » Animale » Câinele bătrân şi bolnav s-a ghemuit într-un colţ pentru a se adăposti de lumea rea şi nemiloasă

Atunci când vine vorba de iubire, vârsta înaintată nu poate fi niciodată un factor de selecţie. Acelaşi lucru este valabil şi pentru salvarea animalelor şi compasiunea faţă de acestea.

Pentru simplul fapt că un câine este bătrân, nimeni nu trebuie să decidă că merită să moară. Mai ales într-un mod de o tristeţe atât de copleşitoare.

Când a fost găsit acest biet câine, el era ghemuit într-un colţ de curte. Arăta de parcă ajunsese acolo pentru a se ascunde de lume şi de tot ceea ce îl înconjoară.

Ştia în inima lui că sfârşitul îi era aproape. Rănile lui erau extinse şi dureroase. Tot ce voia era ca totul să se termine cât mai repede. Dar salvatorii Animal Aid au refuzat să-l lase să stea acolo şi să sufere.

Aceştia au încercat mai întâi să-i uşureze durerea şi apoi să vadă ce se poate face.

Când au văzut rănile câinelui, oamenii s-au înduioşat teribil. Avea o ureche grav rănită şi o gaură în stomac. Oare prin ce a trecut acest biet patruped?

Era doar piele şi oase. Când mâncase ultima dată? În momentul în care unul dintre salvatori a ridicat câinele bătrân, acesta a început să plângă şi să schelălăie. A fost o scenă de o tristeţe ieşită din comun, dar trebuiau să-l ia de acolo pentru a-i oferi ajutorul de care avea nevoie disperată.

L-au transportat la sediul Animal Aid pentru a fi evaluat clinic. Bietul patruped a primit medicamente pentru dureri şi ceva care să-l relaxeze în timp ce era consultat.

Larvele se mişcau peste tot în interiorul rănilor. Echipa medicală a turnat medicamente sub formă de pulbere pe zonele afectate, astfel încât să îi poată curăţa rănile în mod corespunzător.

Câteva ore mai târziu, toate larvele erau moarte.

Acum era timpul să-i cureţe rănile prin îndepărtarea ţesutului necrozat şi a tot ceea ce era infectat. Fiind încă sub anestezie, câinele nu a simţit nicio durere.

După ce rănile i-au fost tratate și s-a trezit din anestezie, a venit timpul să-l fie încurajat să mănânce și să bea lichide. Recuperarea puterilor reprezenta o parte importantă din vindecarea sa

Ştiau că drumul spre însănătoşire nu era deloc uşor, fiind pavat cu provocări la tot pasul, dar voluntarii Animal Aid au refuzat să renunţe.

Aproape o lună mai târziu, patrupedul era încă slab şi se chinuia să se ridice, dar rănile lui se vindecau foarte bine. Echipa medicală încă spera că starea de sănătate a câinelui se va îmbunătăţi.

Cu multă răbdare, bunătate şi dragoste – câinele bătrân începuse să fie de nerecunoscut! Doar priviţi-l mai jos pe patrupedul care aproape că renunţase să mai lupte şi care acum se numeşte Baloo!

Cât e ziua de lungă lui Baloo îi place să stea la soare şi să-şi îmbrăţişeze îngrijitorii. Îi lipsesc câţiva dinţi, aşa că limba îi stă mai mult la vedere, lucru considerat adorabil de toţi cei care l-au îngrijit!

Poate că lui Baloo nu i-a mai rămas prea mult timp – şi nimeni nu poate anticipa cu exactitate cât – dar cel puţin, restul vieţii îi va fi plin de zile însorite. El nu mai suferă şi nici nu mai trăieşte singur într-un colţ întunecat. Este înconjurat de dragoste! Iar când vine vorba de iubire, vârsta nu ar trebui să fie vreodată un factor de selecţie!

Ţi-a plăcut acest articol?