LiveBiz
Gorila de 39 de ani dă naştere unui pui adorabil de 3 kg: câteva clipe mai târziu e sărbătoare în grădina zoo

Gorila de 39 de ani dă naştere unui pui adorabil de 3 kg: câteva clipe mai târziu e sărbătoare în grădina zoo

LiveBiz » Animale » Gorila de 39 de ani dă naştere unui pui adorabil de 3 kg: câteva clipe mai târziu e sărbătoare în grădina zoo

O grădină zoologică din New England, Statele Unite, a sărbătorit cu fast venirea pe lume a unui pui de gorilă care a doborât toate recordurile în privinţa greutăţii la naştere.

Pe data de 14 octombrie 2020, un pui de gorilă de aproape trei kilograme a venit pe lume la grădina zoologică Franklin din Boston; o greutate record, dacă luăm în calcul faptul că în cazul puilor acestei specii rareori s-a întâmplat ca acul cantarului să depăşească două kilograme.

Un moment minunat care a venit ca o binecuvântare la sfârşitul unei sarcini destul de dificile.

Imagine: Franklin Park Zoo / Facebook

Puiul venit pe lume la grădina zoologică din Boston este fiul lui Kiki, o Gorilă de Vest în vârstă de 39 de ani, care a fost nevoită să-şi nască micuţul printr-o operaţie cezariană de urgenţă, deoarece suferea de placentă Praevia, o patologie care apare în al treilea trimestru de sarcină şi poate provoca sângerări semnificative…

Imagine: Franklin Park Zoo / Facebook

Dar se pare că voluntarii şi medicii veterinari de la grădina zoologică au avut prezenţă de spirit şi au efectuat operaţia cezariană cu multă răbdare şi profesionalism; după ce şi-a revenit din anestezie, Kiki şi-a ţinut tot timpul micuţul lângă ea. Imaginile extraordinare ale lui Kiki şi ale bebeluşului ei au fost postate pe pagina de Facebook a Boston Franklin Zoo şi au primit imediat o mulţime de aprecieri.

Imagine: Franklin Park Zoo / Facebook

O mamă gorilă mândră din cale-afară de puiul ei! Poate exista un tablou mai frumos decât acesta? Le dorim lui Kiki şi micuţului ei o viaţă cât mai lungă şi cât mai frumoasă!

Ţi-a plăcut acest articol?