LiveBiz
Această căţeluşă abuzată în trecut tremură şi e îngrozită imediat ce aude o voce umană

Această căţeluşă abuzată în trecut tremură şi e îngrozită imediat ce aude o voce umană

LiveBiz » Animale » Această căţeluşă abuzată în trecut tremură şi e îngrozită imediat ce aude o voce umană

Multe animale, inclusiv mulţi câini, ajung să îndure nedreptăţi şi suferă, adesea din cauza oamenilor, ceea ce inevitabil îi face să capete o teamă pe care nu şi-o mai pot controla. Un câine poate fi traumatizat pentru o lungă perioadă de timp dacă este maltratat de stăpân sau de familie. Această căţeluşă, de exemplu, a primit unul dintre cele mai rele tratamente de la „familia” ei; din fericire, s-a trezit în siguranţă într-un adăpost, dar extrem de speriată de prezenţa oamenilor de acolo.

Imagine: Facebook / Dallas Dog – Rescue.Rehab.Reform

Biata căţeluşă se numeşte Gia şi când a ajuns la un adăpost din Texas, voluntarii şi-au dat seama imediat că ceva nu este în regulă cu ea. Era atât de speriată, încât s-a ghemuit cu capul întors într-un colţ şi, la simplul auz al cuvintelor sau la atingerea unei fiinţe umane, tremura şi urina de frică. În videoclipul, pe care adăpostul l-a distribuit pe pagina sa de Facebook, biata Gia poate fi văzută în mod clar cum reacţionează. Cine ştie ce traume teribile trebuie să fi suferit pentru a avea o astfel de reacţie la mângâierile unuia dintre voluntari.

Imagine: Facebook / Dallas Dog – Rescue.Rehab.Reform

Din fericire, Asociaţia DallasDogRRR, care se ocupă de unele dintre cele mai dificile cazuri, a intervenit şi, cu multă dragoste şi răbdare, a reuşit să îmbunătăţească situaţia Giei. Progresul căţeluşei este vizibil, dar ea este încă departe de avea curaj să iasă din adăpost şi de a întâlni alte fiinţe umane. Deocamdată, când aude voci umane, se ascunde sub pat, dar cel puţin a încetat să mai urineze.

Imagine: Facebook / Dallas Dog – Rescue.Rehab.Reform

Comportamentul Giei faţă de alte animale este total diferit: îi place să se joace cu colegii ei de adăpost şi să alerge dintr-o parte în alta – ştie că prietenii ei cu patru picioare nu îi vor face niciodată vreun rău.

Pentru a o face pe Gia să uite de frica de oameni, asociaţia a decis să o transfere într-un un cămin temporar în grija unui specialist, unde va locui o vreme şi va descoperi că în sfârşit este în siguranţă şi că nimeni nu-i va face rău.

Imagine: Facebook / Dallas Dog – Rescue.Rehab.Reform

Sperăm că această căţeluşa îşi va regăsi încrederea în fiinţele umane şi îşi va putea continua viaţa înconjurată de dragostea unei familii iubitoare.

Ţi-a plăcut acest articol?