LiveBiz
Se aflau într-un restaurant când îşi dau seama că este criză de personal: merg în bucătărie şi ajută ospătarii

Se aflau într-un restaurant când îşi dau seama că este criză de personal: merg în bucătărie şi ajută ospătarii

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Se aflau într-un restaurant când îşi dau seama că este criză de personal: merg în bucătărie şi ajută ospătarii

În oraşele mari este uşor să găseşti un local unde să mănânci în orice moment, dar din păcate, criza economică care a lovit întreaga lume a pus în dificultate multe afaceri care au probleme în a rămâne deschise şi a garanta salariile tuturor angajaţilor.

Un restaurant din Texas, SUA, se confruntă cu această situaţie, dar pentru o noapte a primit tot sprijinul şi ajutorul de la un grup de străini care doreau să ia cina, dar care, odată ce au ajuns în interior, şi-au dat seama de lipsa acută de personal.

My mom and her girls! ❤️❤️❤️

Publicată de Sylvia Arredondo pe Luni, 22 august 2022

Tânăra Sylvia Arredondo şi-a povestit seara neobişnuită într-o postare lungă pe Facebook: „După concertul de aseară ne-am hotărât să mergem să mâncăm. Era în jurul orelor 23:00 şi singurul loc pe care îl credeam deschis era un restaurant. Am descoperit cu stupoare că era închis din cauza lipsei de personal. Aşa că ne-am dus într-un alt local unde am intrat, dar o parte a sălii de mese era închisă. Cealaltă zonă nu era prea plină, totuşi erau clienţi care aşteptau să se aşeze.”, a mărturisit Sylvia. Un bărbat s-a apropiat de ele, spunându-le: „Sper că nu vă grăbiţi. Există doar o chelneriţă şi un bucătar, soţia mea obişnuia să lucreze într-un restaurant şi aşa că a decis să ajute încercând să aşeze oamenii la mese”

Femeia s-a apropiat invitându-le să-şi ocupe locurile. „O altă doamnă, care evident că nu lucra acolo, a început să ne preia comenzile. Ne-a asigurat că habar nu avea ce face, doar încerca să ajute. Singura chelneriţă prezenţă a încercat să-şi sune managerul de mai multe ori, dar fără să primească vreun răspuns: avea lacrimi în ochi”, a continuat tânăra.

În acel moment, Sylvia şi mama ei şi-au dat seama că trebuie să intervină: „Eu şi mama ne-am privit câteva clipe şi ne-am dus fără ezitare în bucătărie. Chelneriţa şi bucătarul erau tineri studenţi. Mama şi-a luat atribuţiile unui ‘ajutor de bucătar iar eu de chelneriţă. Un alt cuplu ne-a imitat şi a început să servească şi să cureţe mesele, în timp ce un alt domn era ocupat cu spălarea vaselor.”

After the concert last night we decided to go eat. It was a little after 11 or so and the only place we thought would be…

Publicată de Sylvia Arredondo pe Marţi, 23 august 2022

Niciunul dintre cei prezenţi nu ştia exact ce face. Oricare dintre ei ar fi putut să dezaprobe acel loc şi să plece, ca atâţia alţii. Totuşi, acest grup de străini a rămas să ajute. De ce? „Ştiam doar că această fată drăguţă şi acest tânăr s-au prezentat la locul de muncă pentru a câştiga un salariu şi eram cu toţii hotărâţi să nu-i abandonăm!” a comentat Sylvia.

Noaptea a trecut cu bine, ca la o adevărată petrecere. „La un moment dat chiar i-am spus cuiva: ‘Ştiu că nu este ceea ce ai comandat, dar e mâncare şi dacă ţi-e foame, o vei mânca!’ Nimeni nu a îndrăznit să se certe cu noi, căci nu puteam fi concediaţi!”, a explicat Sylvia. La 3 dimineaţa, localul îşi terminase orele de program. Toţi străinii şi cei doi angajaţi s-au îmbrăţişat şi şi-au mulţumit reciproc.

„După cum vă puteţi imagina, nu ne mai era foame. Ne-am aşezat să ne odihnim şi ochii mamei s-au umplut de lacrimi şi în curând şi ai mei. A fost un moment foarte emoţionant. Luăm atât de multe lucruri de parcă ni s-ar cuveni. Aceşti doi studenţi doar încercau să-şi facă treaba şi au fost dezamăgiţi de mulţi oameni. Ne-au durut inimile pentru ei. A fost atât de emoţionant să văd că alţii s-au pus la dispoziţie să ajute şi să facă ceea ce trebuie.” – a conchis Sylvia.

O generozitate uimitoare care a impresionat reţelele de socializare şi a bucurat inimile celor care au ajuns să descopere această poveste. Lumea este plină de oameni minunaţi, trebuie doar să-i găsim şi să ne bucurăm de compania lor.

Ţi-a plăcut acest articol?