LiveBiz
Căţelul cu dizabilităţi este salvat după ce a fost înlănţuit de un camion vechi şi lăsat să moară de foame

Căţelul cu dizabilităţi este salvat după ce a fost înlănţuit de un camion vechi şi lăsat să moară de foame

LiveBiz » Animale » Căţelul cu dizabilităţi este salvat după ce a fost înlănţuit de un camion vechi şi lăsat să moară de foame

Bietul Duke este unul dintre acei câini cu o poveste de viaţă de-a dreptul emoţionantă. Au trecut doi ani de când a fost salvat şi poate că mai sunt oameni care îşi amintesc de el. Bietul patruped a experimentat o cruzime teribilă după ce a trecut prin abandon, foamete şi durere.

Acest câine nu avea nicio şansă să supravieţuiască. Dar totul s-a schimbat odată cu sosirea salvatorilor care au intervenit voluntar. Mulţumită acestor oameni, astăzi vă putem spune această poveste cu un final minunat.

A supravieţuit şi chiar aşa rănit a reuşit să ofere singurul lucru pe care îl mai avea: toată dragostea lui.

La vârsta de numai zece luni, Duke a fost lăsat complet singur, abandonat şi înlănţuit de o remorcă veche, inutilizabilă, la periferia unui oraş din Bulgaria, fără hrană sau apă. Ce tristeţe!

L-au numit „Duke, cel de neatins”, deoarece se presupunea că are o boală periculoasă şi nimeni nu trebuia să se apropie de el. Adevărul este că fusese abandonat de proprietarii săi cu singura intenţie de a-i pune capăt vieţii.

Iată un rezumat video al poveştii lui „Duke the Untouchable”:

Singura mâncare la care a avut acces au fost câteva resturi rămase de la oamenii care trecuseră pe acolo. Rezista acolo de zile bune, înfometat şi înfrigurat. Ce destin!

Tot ce era nevoie în cazul acestui gest inuman comis faţă de un biet patruped nevinovat era ca un erou să vină şi să-l salveze.

Altfel, câinele se pare că era destinat să moară.

Din fericire, o femeie care locuia în sat a văzut acest câine şi a înţeles situaţia în care se afla şi marea suferinţă prin care trecea. Duke trebuia de urgenţă scos din acel iad. Ea a intervenit cerând ajutor organizaţiei caritabile „Rudozem Street Dog Rescue”, care se ocupă de salvarea şi reabilitarea animalelor nevoiaşe. Drept urmare, Tony Rowles, cofondatorul centrului de salvare, a mers imediat la faţa locului ca să investigheze.

Bărbatul şi-a dat seama imediat că bietul câine nu putea merge nicăieri: propria mizerie îl înconjura, totul mirosea puternic a amoniac, muştele roiau, starea lui dezvăluia malnutriţie, iar picioarele din faţă îi erau curbate.

Tony a mărturisit că experienţa acestei întâlniri cu Duke a fost una copleşitoare: în ciuda faptului că tremura din toate încheieturile fiind înspăimântat, a avut puterea de a reacţiona şi de a-i mulţumi acestui om lingând prima mână întinsă spre el şi dând energic din coadă.

Duke habar nu avea, dar din acel moment viaţa lui urma să se schimbe total.

Adăpostul era plin, aşa că Tony a decis să-l ia pe Duke acasă, unde avea să se bucure de compania câinilor şi pisicilor familiei. „Chiar dacă a reacţionat bine când l-am întâlnit prima oară în ziua salvării, acasă s-a comportat complet diferit: manifestă o teamă puternică faţă de oameni şi încercă să stea departe. A durat câteva săptămâni până să se simtă în siguranţă şi a stabilit o legătură specială cu soţia mea Diane.

Nu suferea de nicio boală, s-a dovedit că singurul lucru contagios pe care Duke îl avea era farmecul său.

Lanţul de care fusese legat i-a devastat gâtul, provocându-i o tuse ascuţită. A fost şocant şi emoţionant deopotrivă să descopere că picioarele i-au fost rupte în timpul abuzurilor din trecut.

Veterinarul i-a făcut câteva radiografii şi rezultatele au dezvăluit trauma: „Evident că erau rupte, picioarele îi erau rupte, ligamentele îi erau rupte, astfel încât oasele sale parcă pluteau”. Este uimitor ce a trebuit să îndure acest biet câine.

Duke avea să primească tot ajutorul de care avea nevoie pentru vindecarea picioarelor rănite. S-a dovedit a fi un băiat curajos şi nu s-a putut abţine să nu-şi arate entuziasmul, în ciuda dificultăţilor. Un adevărat luptător!

După câteva intervenţii chirurgicale ce s-au desfăşurat pe parcursul mai multor luni şi purtând atele pentru picioare, Duke a început să-şi revină, atât în ​​interior, cât şi în exterior. În cele din urmă a reuşit să meargă din nou cu picioarele reconstruite.

Pe lângă faptul că a simţit că este protejat şi că totul va fi în regulă în viaţa lui, trecutul nu rămânea decât o tristă amintire: „Am ştiut că sosise timpul, era gata să fie adoptat”, mărturiseşte Tony.

De când grupul de salvare „Rudozem Street Dog Rescue” şi-a început misiunea în urmă cu opt ani, peste o mie de câini şi-au găsit o casă, unii au trecut graniţele şi sunt împreună cu familiile lor în Germania, Olanda, Franţa, Belgia şi Statele Unite. Acum, Duke avea să-şi înceapă călătoria către Anglia alături de Diane Romaine, persoana care l-a adoptat şi care l-a primit cu braţele deschise în familia sa.

„A fost un adio lacrimogen”, îşi aminteşte Tony. Şi în Anglia au fost vărsate şi mai multe lacrimi alături de un salut emoţionant de bun venit.

Duke trăieşte acum înconjurat de dragoste într-o familie minunată.

Au trecut doi ani şi mulţi au vrut să ştie ce se mai întâmplă cu acest drag prieten. Diane a trimis cu amabilitate câteva imagini, bineînţeles cu salutări de la Duke.

Ce bucurie să ştim că viaţa unui câine greu încercat a fost complet schimbată pentru totdeauna.

O binecuvântare şi un final fericit pentru fiinţa care a fost înlănţuită şi numită „de neatins”.

Sincere mulţumiri atât acelor oameni care prin generozitatea lor salvează animalele greu încercate şi devin eroii care le schimbă viaţa pentru totdeauna, cât şi familiilor care le adoptă, oferindu-le o nouă şansă de a experimenta Iubirea şi Fericirea!

Ţi-a plăcut acest articol?