LiveBiz
Medicii sunt nevoiţi să efectueze operaţia cezariană de urgență: Când văd chipul copilului, întreaga sală amuţeşte

Medicii sunt nevoiţi să efectueze operaţia cezariană de urgență: Când văd chipul copilului, întreaga sală amuţeşte

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Medicii sunt nevoiţi să efectueze operaţia cezariană de urgență: Când văd chipul copilului, întreaga sală amuţeşte

Sarcina poate fi o perioadă foarte dificilă pentru orice viitoare mamă.

În plus faţă de gestionarea aspectelor fizice ale celor 9 luni de sarcină, există îngrijorarea constantă ca ceva s-ar putea să nu fie în regulă cu copilul.

Din fericire însă, în majoritatea cazurilor totul se termină cu bine. Grijile şi temerile sunt înlocuite de o uşurare şi o bucurie fără margini în secunda în care vi se înmânează copilul sănătos.

Cu toate acestea, Jennie Wilklow nu a putut niciodată să experimenteze acest sentiment de uşurare – ci dimpotrivă.

Jennie a trecut printr-o sarcină relativ normală. Ea şi soţul ei erau foarte fericiţi aşteptând venirea pe lume a copilului şi la toate controalele medicale au primit aceleaşi răspuns: Copilul se simte bine.

Dar motivele de îngrijorare au început să apară când Jennie a fost nevoită să accepte de urgenţă o operaţie de cezariană, în cea de-a 34-a săptămână. Deşi intervenţia chirurgicală şi naşterea au fost un succes, curând s-a dovedit că ceva era în neregulă cu fiica lui Jennie.

„Când au scos-o afară, am auzit-o ţipând, iar ei au spus: ‘E atât de frumoasă!’ Acestea sunt cuvintele pe care fiecare mamă doreşte să le audă, aşa că am zâmbit şi m-am liniştit”, mărturiseşte Jennie.

harlequindiva / Instagram

Dar câteva clipe mai târziu, starea de spirit din sala de naşteri s-a schimbat complet. Chipul bebeluşului era transformat.

Mai multe asistente medicale şi doctori s-au panicat când au văzut ce se întâmplă cu copilul.

„Au făcut totul ca să o ajute, dar pielea ei a devenit foarte tare în câteva secunde. După ce pielea s-a solidificat, a început să se crape. Asta a cauzat răni deschise pe tot corpul ei. Le-am văzut feţele panicate şi am întrebat dacă totul este în regulă.”

harlequindiva / Instagram

După ce medicul a asigurat-o pe Jennie că situaţia este sub control, aceasta a primit sedative care au făcut-o să adoarmă.

Când s-a trezit după câteva ore, Jennie a fost informată de un medic. S-a dovedit că Anna, fiica ei nou-născuta, suferea de o afecţiune numită Ihtioza fetală sau Ihtioza arlechin.

S-a uitat către soţul ei, dându-şi seama de seriozitatea afecţiunii copilului lor.

harlequindiva / Instagram

„Tăcerea soţului meu m-a speriat; el a rămas înmărmurit după ce medicul a plecat. Apoi repeta mereu: ‘Este de rău.’”

Această afecţiune este un defect genetic care determină creşterea pielii de aproximativ 14 ori mai rapid decât în mod normal. Creează o înroşire pe tot corpul, care afectează, de asemenea, ochii, gura, nasul şi urechile.

Copiii născuţi cu Ihtioza arlechin mor, de obicei, la câteva zile după naştere.

harlequindiva / Instagram

Cu toate acestea, cei care supravieţuiesc se pot aştepta la o durată normală de viaţă. Dar, din păcate, sunt predispuşi să sufere complicaţii şi întârzieri în dezvoltare, mai ales atunci când vine vorba de abilităţile motorii.

„Am petrecut următoarele două zile în căutarea unor informaţii despre boala ei. Am înţeles calitatea slabă a vieţii care o aştepta. Mi-am permis să admit acest gând, deoarece a fost doar în acel moment, în cea mai confuză perioadă a vieţii mele. Atunci şi acolo m-am gândit că ar fi fost mai bine dacă nu ar fi trăit”, spune Jennie.

harlequindiva / Instagram

Dar Anna s-a dovedit a fi o fetiţă luptătoare.

Cu ajutorul doctorilor şi al familiei sale, micuţa a supravieţuit.

harlequindiva / Instagram

Părinţii au adus-o în cele din urmă acasă şi s-au străduit să aibă grijă de Anna.

Jennie povesteşte despre cât de greu le-a fost în primele zile:

„La fiecare două ore o acopeream cu creme şi îi făceam băiţă câteva ore pe zi. Timp de mai mulţi ani, am visat la ceea ce va purta fiica mea iubită şi chiar dacă pare un lucru atât de banal, pentru asta am luptat cel mai mult.”

harlequindiva / Instagram

În ciuda tuturor dificultăţilor, Anna i-a oferit mamei sale o perspectivă cu totul nouă asupra vieţii:

„Am început să-mi dau seama că dacă îi impun restricţii asupra a ceea ce ar putea realiza, ea va stagna în dezvoltare. De aceea m-am hotărât să ridic ştacheta. Am decis că obiectivul era să poată face ceea ce îşi doreşte şi acest lucru era valabil şi pentru mine.”

harlequindiva / Instagram

De atunci, Jennie a creat un cont pe Instagram în care povesteşte problemele întâmpinate de fiica sa pe drumul vieţii.

„Acum am înţeles că o am datorită dragostei pe care o purtam deja în inimă. Anna mi-a fost destinată mie şi eu ei, iar împreună vom arăta lumii cât de frumoasă poate fi”.

harlequindiva / Instagram

Ce părere aveţi despre povestea lui Jennie şi a Annei? Noi credem că sunt dovada vie că există loc pentru iubire, diferenţe şi căldură sufletească într-o lume destul de rece!

Uneori nu iese totul aşa cum ne imaginăm sau visăm, dar putem accepta că toţi ne naştem diferiţi şi că unii oameni nu arată ca restul.

Că Jennie este atât de deschisă şi îndrăzneşte să spună povestea ei şi a Annei, reprezintă deja un mare pas.

Împărtăşiţi acest articol cu prietenii şi familia dacă şi voi credeţi că Anna este o fetiţă super-drăguţă şi puternică!

Ţi-a plăcut acest articol?