LiveBiz
La prima lor întâlnire ea observă ceva ciudat la mâna lui. 4 luni mai târziu realizează crudul adevăr

La prima lor întâlnire ea observă ceva ciudat la mâna lui. 4 luni mai târziu realizează crudul adevăr

LiveBiz » Poveşti de viaţă » La prima lor întâlnire ea observă ceva ciudat la mâna lui. 4 luni mai târziu realizează crudul adevăr

Dragostea adevărată poate fi comparată cu fantomele, mulţi au auzit de ea, dar foarte puţini au văzut-o!

Steve şi Hope Dezember sunt cu siguranţă doi norocoşi. Chiar de la prima lor întâlnire, Steve şi Hope ştiau că sunt făcuţi unul pentru celălalt.

Steve pregătise o cină romantică acompaniată de lumânări şi muzică în surdină.

În acea seară de iarnă, la începutul anului 2011, Hope s-a îndrăgostit de Steve. În afară de dragostea lor nebună, a mai existat şi altceva în acea noapte, lucru pe care Hope nu l-a putut uita niciodată.

Ea a observat cât de greu i-a fost lui Steve să deschidă o sticlă şi mâinile îi tremurau teribil, atât de rău încât sticla i-a alunecat din mână şi a căzut pe podea.

Anunţ
Facebook/Hope4Steve

Steve avusese episoade similare înainte de întâlnirea cu Hope. El a consultat şapte doctori diferiţi pentru a afla cauza simptomelor sale ciudate, dar niciun medic nu părea capabil să-i ofere un diagnostic. La patru luni după prima lor întâlnire, Steve a fost în cele din urmă diagnosticat. La vârsta de 28 de ani, medicii au descoperit că suferă de o boală cronică: scleroză laterală amiotrofică, cunoscută sub numele de boala ALS sau Lou Gehrig.

Facebook/Hope4Steve

Ceea ce cauzează ALS este încă necunoscut, dar efectele secundare sunt oribile. Din moment ce nervii care controlează muşchii corpului sunt atacaţi, ei fac ca persoana care suferă de această boală să-şi piardă treptat abilităţile de a vorbi, de a merge şi de a se mişca. Cauza directă a decesului este adesea oprirea respiraţiei sau insuficienţa cardiacă.

Deşi există excepţii, jumătate dintre pacienţii diagnosticaţi cu ALS mor în decurs de 3 ani, iar restul de 25% ar trebui să moară în decurs de 5 ani de la primele simptome. Brusc, viitorul lui Steve părea foarte întunecat.

Facebook/Hope4Steve

La doar două zile după ce a fost diagnosticat, Steve a decis că nu are timp de pierdut. A luat-o pe Hope la o plimbare şi i-a spus despre diagnostic, explicându-i situaţia în care era. El i-a spus că nu avea nicio obligaţie să rămână cu el. Hope nu a trebuit să se gândească de două ori la ce voia să facă, ea răspunzându-i imediat: „Nu plec nicăieri”.

Două luni mai târziu s-au căsătorit. Tânărul a decis să îşi petreacă alături de proaspăta soţie cât mai mult timp. În 2012 au avut parte de luna de miere perfectă, cuplul hotărând să plece într-o călătorie lungă în Statele Unite.

Facebook/Hope4Steve

Dar, după cum vă puteţi imagina, timpul petrecut împreună nu a trecut fără să-şi facă griji. Ei ştiau că se îndreaptă spre inevitabil. În ianuarie 2013, Steve şi-a pierdut capacitatea de a vorbi.

În lunile următoare, a slăbit mai mult de 30 kg. Tot ceea ce Hope ar fi putut face era să vadă cum situaţia soţului ei iubit se înrăutăţea de la o zi la alta. Picioarele sale au fost în cele din urmă afectate fiind forţat să înceapă să folosească un scaun cu rotile. Călătoriile lor trebuiau să se încheie şi cuplul s-a întors acasă, în Georgia.

Facebook/Hope4Steve

Starea de sănătate a lui Steve a continuat să se înrăutăţească dramatic. A devenit extrem de slab şi a refuzat să-şi tundă părul sau să se radă.

„Când mă uit la el, cred că este mai frumos ca niciodată. El a fost întotdeauna frumos. Nu mai râde, dar îmi place”, a scris Hope într-o postare publicată pe pagina ei de pe Facebook.

Steve putea să se mişte doar cu ajutorul unui scaun electric cu rotile.

Facebook/Hope4Steve

ALS poate că i-a paralizat întregul corp, dar nu i-a răpit gândurile sau mintea. Cu ajutorul incredibil al tehnologiei moderne, Steve poate comunica cu ajutorul calculatorului. El este chiar capabil să navigheze pe Internet.

Hope a ales să renunţe la munca sa ca terapeut pentru a rămâne acasă şi pentru a-şi îngriji soţul cu normă întreagă.

Facebook/Hope4Steve

Cuplul a fondat programul „Drive”, un proiect în care Steve îşi poate continua hobby-ul de pictură din care îşi plăteşte facturile medicale. Poate vă întrebati cum de poate să picteze. Este tocmai modul unic prin care el foloseşte vopseaua, ceea ce face ca arta lui să fie cu totul specială. Numele „Drive” vine din faptul că Steve utilizează scaunul cu rotile în loc de pensulă.

Facebook/Hope4Steve

Situaţia lui Steve nu este deloc uşoară, totuşi el se luptă în fiecare zi să rămână în viaţă în speranţa că se va găsi un remediu pentru ALS.

Cuplul încearcă, de asemenea, să trăiască la maxim şi să preţuiască fiecare secundă petrecută împreună pentru că ştiu cât de repede se pot schimba lucrurile. Pe pagina de Facebook „Hope for Steve”, puteţi vedea cuplul care luptă împotriva acestei boli teribile. O călătorie plină de bucurie, durere şi mai presus de orice, dragoste.

Deşi Hope va fi nevoită într-o bună zi să-şi ia rămas bun de la soţul ei iubit, ei cred că iubirea adevărată este ca un cerc, iar cercurile nu au sfârşit.

Facebook/Hope4Steve

Aveţi grijă de voi şi nu uitaţi să le spuneţi celor dragi cât de mult contează pentru voi, astăzi.

Dacă credeţi că aşa arată adevărata dragoste, ajutaţi-ne să împărtăşim tuturor emoţionanta poveste a lui Steve şi Hope.

Ţi-a plăcut acest articol?