LiveBiz
Mulţumită unor oameni cu suflet mare, câinele este salvat din calvarul de nedescris în care trăia

Mulţumită unor oameni cu suflet mare, câinele este salvat din calvarul de nedescris în care trăia

LiveBiz » Animale » Mulţumită unor oameni cu suflet mare, câinele este salvat din calvarul de nedescris în care trăia

Adopţia unui câine este un angajament pe termen lung şi nu o decizie care trebuie luată în grabă. De aceea, oamenii trebuie să fie responsabili pentru binele animalelor de companie, luând în serios această obligaţie. Până la urmă, noi suntem cei care ne îngrijim de bunăstarea lor şi trebuie să le protejăm în orice situaţie.

În cazul de faţă, voluntarii unui adăpost pentru animale numit Naminukai , cu sediul în Vilnius, Lituania, au fost informaţi că un câine este neglijat şi abuzat. Imediat după aflarea veştii, oamenii au plecat să-l salveze.

Acest biet căţeluş trăia în condiţii teribile.

Când au ajuns la faţa locului, toţi au fost extrem de surprinşi să vadă condiţiile în care trăia bietul animal. Era vorba de o căţeluşă foarte drăguţă, care din păcate era înlănţuită într-un loc foarte răcoros.

Această căţeluşă inofensivă trăise întreaga viaţă lângă pubelele de gunoi. Şi pe lângă faptul că era înconjurată numai de gunoaie insalubre, nimeni nu venise vreodată să cureţe acel loc.

Apa de băut provenea dintr-o oală care cu siguranţă nu fusese niciodată spălată.

La o simplă privire oricine şi-ar fi putut da seama că starea ei de sănătate nu era deloc bună. Subnutrită, cu blana foarte scurtă şi aproape oarbă la unul dintre ochi, salvatorii au fost martorii unei privelişti care ar fi întristat orice iubitor de animale.

Voluntarii au fost uimiţi să vadă o asemenea indiferenţă din partea proprietarilor săi. Imediat, Barsa – numele dat căţeluşei după ce a trăit o viaţă fără a avea cu adevărat una – a fost transportată la o clinică veterinară, unde a fost tratată gratuit şi urgent.

Din fericire, ajutorul sosise la timp.

Înduioşaţi de povestea ei, medicii veterinari le-au oferit celor care se îngrijeau acum de biata Barsa o intervenţie chirurgicală oculară care putea rezolva aproape complet problema ei de vedere. La auzul acestei veşti minunate, oamenii au acceptat imediat şi mulţumită acestei operaţii, Barsa a putut să vadă din nou.

De atunci, viaţa acestei căţeluşe adorabile s-a schimbat complet, pentru că acum, în afara faptului că este liberă, este foarte fericită să înceapă o nouă etapă a vieţii.

Acum Barsa are o familie care o iubeşte şi îi oferă viaţa pe care o merita dintotdeauna.

Din fericire, la scurt timp după ce a ajuns în grija adăpostului, ea a fost adoptată de o familie care îi oferă multă dragoste şi protecţie. E un câine cuminte şi prietenos. Trebuia doar să i se dea şansa de a arăta tuturor că şi ea are o mulţime de dragoste de oferit!

Distribuiţi acest articol prietenilor şi familiei pentru a-i încuraja să-şi ia serios responsabilitatea faţă de animalele lor de companie!