LiveBiz
Neglijat şi înlănţuit întreaga viaţă, câinele suferă o transformare uimitoare după ce salvatorii îşi arată dragostea

Neglijat şi înlănţuit întreaga viaţă, câinele suferă o transformare uimitoare după ce salvatorii îşi arată dragostea

LiveBiz » Animale » Neglijat şi înlănţuit întreaga viaţă, câinele suferă o transformare uimitoare după ce salvatorii îşi arată dragostea

Odin este numele unui câine care a venit pe lume în condiţii de captivitate.

Acest biet patruped şi-a petrecut întreaga viaţă înlănţuit.

El a fost ţinut legat, sub cerul liber şi în condiţii deplorabile de către un cuplu de crescători care au neglijat îngrozitor mai mulţi câini.

Odin The Rescue Malamute Fund

„Odin a fost subiectul unui caz de neglijenţă şi abuz extrem de grav. Cineva îngrijorat de condiţiile în care trăieşte a povestit despre starea lui şi a altor câţiva câini chinuiţi pe o proprietate. Scena părea ca fiind desprinsă dintr-un coşmar. Odin era la limita supravieţuirii, având o greutate subponderală, cu mai multe infecţii ale pielii, scabie, viermi intestinali, dirofilarioză şi o dantură extrem de afectată. Era dificil de recunoscut drept câinele de altădată, cu atât mai puţin ca fiind un Malamut maiestuos”, este mesajul care apare pe pagina de Facebook ce poartă numele Odin the Rescue Malamute Funds.

Odin The Rescue Malamute Fund

Odin, care ar fi trebuit să fie un Malamut blănos de Alaska, era de nerecunoscut atunci când a fost salvat.

Voluntarii „Southern Pines Animal Shelter” şi „Southern Cross Animal Rescue of Mississippi”, cei care l-au salvat pe Odin, şi-au dat seama imediat că patrupedul trebuia transportat de urgenţă la medicul veterinar şi apoi să primească o atenţie deosebită într-o casă iubitoare.

Odin a fost plasat în grija doamnei Sydney Schelkopf, care a fost de-a dreptul şocată de felul ciudat în care arăta câinele.

Odin The Rescue Malamute Fund

„Bietul Odin arăta ca şi cum ar fi venit direct dintr-un coşmar”, a declarat Schelkopf, mama adoptivă, pentru The Dodo. „Era costeliv, aproape complet lipsit de blană, acoperit de răni, cu dinţi sparţi şi rupţi şi incredibil de slăbit. Avea un miros îngrozitor din cauza infecţiilor pielii. Practic, orice putea fi mai rău, găseai la acest biet câine!”

Odin The Rescue Malamute Fund

Rănile emoţionale ale lui Odin erau la fel de grave.

Acest biet câine nici măcar nu ştia cum să reacţioneze când a ajuns în casa lui Schelkopf.

El era derutat de noua sa viaţă şi de faptul că putea să se mişte în voie fără a mai fi înlănţuit.

Odin The Rescue Malamute Fund

După cum vă puteţi imagina, acest lucru i-a sfâşiat inima lui Schelkopf, ştiind că lui Odin nu i-a fost sortit până acum să fie – pur şi simplu – câine.

Nici nu era sigură dacă acest patruped a intrat vreodată într-o casă.

„A adulmecat toată casa şi s-a uitat înapoi spre mine, parcă spunând: ‘Care-i treaba?’ Timp de mai multe săptămâni după ce l-am primit în grijă, el pur şi simplu a zăcut într-un loc. Nu l-am putut motiva să se joace cu jucării sau să se comporte ca un ‘câine normal’”, a mărturisit Schelkopf.

Odin The Rescue Malamute Fund

În cele din urmă, Odin şi-a dat seama că era în siguranţă şi chiar a îndrăgit noua sa locuinţă.

Schelkopf şi-a dat seama că nu are rost să-l facă pe Odin să treacă prin trauma de a-i găsi alţi proprietari, aşa că a decis să îl adopte chiar ea.

„Nu după mult timp, Odin s-a simţit suficient de curajos încât să vină să doarmă cu mine”, a spus Schelkopf.

Odin The Rescue Malamute Fund

„S-a urcat pe pat şi şi-a trântit trupul costeliv peste mine, s-a uitat la mine cu o privire atât de sinceră şi a oftat într-un mod atât de înduioşător. Atunci am ştiut că Odin îşi găsise în sfârşit locul unde trebuia să fie.”

Dar povestea incredibilă a lui Odin era departe de a se sfârşi.

Sydney Schelkopf

Odin avea nevoie de multă atenţie medicală şi de timp pentru a-şi putea vindeca toate rănile.

Şi în cele din urmă, chiar aşa s-a întâmplat. Transformarea lui Odin este absolut remarcabilă. Acum arată de nerecunoscut, asemenea unui câine complet diferit.

Sydney Schelkopf

Deşi arată mult mai bine, Odin încă se recuperează. Dar devine tot mai puternic în fiecare zi.

„El este în prezent supus tratamentului pentru dirofilarioză, care reprezintă o bătălie imensă”, a spus Schelkopf. „Avem zilele noastre bune şi zilele noastre rele. Odată ce vom încheia cu acest tratament, va urma o intervenţie chirurgicală corectivă pentru repararea danturii. Din păcate, mulţi dinţi sunt grav afectaţi şi vom face tot ce putem pentru a-i aduce într-o stare cât mai bună!”

Sydney Schelkopf

Din fericire, Odin a nimerit pe mâini bune şi odată ce toate problemele sale medicale vor fi rezolvate, acest patruped greu încercat se va putea bucura de tot ceea ce i-a lipsit până acum şi va putea trăi în cele din urmă viaţa pe care o merita dintotdeauna.

Distribuiţi acest articol cu prietenii și familia pe Facebook.

Ţi-a plăcut acest articol?