LiveBiz
Nou-născutul este abandonat într-o cutie lângă gunoi: din fericire o femeie îl salvează la timp

Nou-născutul este abandonat într-o cutie lângă gunoi: din fericire o femeie îl salvează la timp

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Nou-născutul este abandonat într-o cutie lângă gunoi: din fericire o femeie îl salvează la timp

Motivele pentru care o mamă decide să-şi abandoneze copilul sunt multe şi această alegere nu este întotdeauna dictată de răutate sau dezinteres. Adesea, tinerele mame constată că nu pot avea grijă de micuţul pe care tocmai l-au născut şi aleg să îl dea spre adopţie.

Uneori se întâmplă ca unei mame să-i fie atât de ruşine, încât ar prefera să pună copilul într-un tomberon sau o cutie de carton la uşa unui spital. În Brazilia, din păcate, mulţi nou-născuţi sunt abandonaţi, iar poveştile lor nu au întotdeauna un final fericit.

Cu toate acestea, cazul despre care vrem să povestim astăzi este cel al unei mici războinice care, în ciuda abandonului, a reuşit să supravieţuiască.

imagine: Youtube / Canal Alternativo Pernambuco

Locuitorii din cartierul Mussurunga 1 din comunitatea Salvador, Brazilia, au fost uimiţi când un bebeluş a fost găsit pe stradă, abandonat într-o cutie de carton cu un scutec pe el. Cutia fusese lăsată lângă un coş de gunoi şi bebeluşul nici măcar nu plângea când Cristiane de Jesus Silva, o trecătoare, a observat bietul prunc. Pentru o clipă Cristiane a crezut că micuţul nu mai respiră, dar când l-a îmbrăţişat şi a văzut că mişcă, nu a ezitat nicio secundă să îl ducă la cel mai apropiat spital.

imagine: Youtube / Canal Alternativo Pernambuco

Femeia şi-ar fi dorit să aibă grijă singură de bebeluş, dar regulile care se aplică în cazuri de genul acesta nu i-au permis acest lucru. Medicii au confirmat că micuţul nu ar mai fi rezistat mult în cutie şi în acele condiţii: faptul că trecătorii l-au observat este un adevărat miracol.

Ştim că micuţul se descurcă acum bine şi că odată externat, probabil va fi dus la un centru special de primire, sub protecţia statului. Dacă niciun membru al familiei sau tutore nu se prezintă, copilul va fi dat spre adopţie.

Ţi-a plăcut acest articol?