LiveBiz
Bătrâna nu are bani să finalizeze reparaţiile casei sale: vecinii o ajută să termine în timp record

Bătrâna nu are bani să finalizeze reparaţiile casei sale: vecinii o ajută să termine în timp record

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Bătrâna nu are bani să finalizeze reparaţiile casei sale: vecinii o ajută să termine în timp record

Dacă vrem să facem lumea în care trăim un loc mai bun, trebuie să începem prin mici acte altruiste de bunătate – adică să nu aşteptăm nimic în schimb. Uneori, trebuie să dăm o mână de ajutor, în timp ce alteori trebuie să apelăm la generozitatea unui vecin, prieten sau chiar necunoscut.

Dacă aţi avut norocul să experimentaţi vreodată puterea muncii umăr la umăr, ştiţi deja că lucrul alături de alţi oameni vă poate ajuta să depăşiţi provocările, să exploraţi noi modalităţi şi să găsiţi soluţii la cele mai frecvente nemulţumiri. Viaţa vine adesea cu probleme destul de neaşteptate, iar Anne Glancey, o profesoară pensionată din New Jersey, a rezolvat o situaţie pe care o credea fără ieşire cu ajutorul vecinilor ei.

Imagine: Facebook / Kristin Polhemus

Când autorităţile locale au ameninţat-o că o vor amenda pentru neefectuarea reparaţiilor necesare la casa ei, bătrâna nu a avut cui să se adreseze decât vecinilor ei, Kristin şi Adam Polhemus. Primăria din Hamilton Town, N.J., îi trimisese o listă cu lucruri de făcut, inclusiv revopsirea casei, îndepărtarea unei maşini abandonate în curte şi tunsul gazonului.

Imagine: Facebook / Kristin Polhemus

Anne nu avea suficienţi bani pentru a finaliza reparaţiile şi a fost destul de supărată, deoarece s-a confruntat cu trei încălcări ale termenului, urmând să fie amendată cu o sumă care putea ajunge până la 3.000 de USD pe zi. Când le-a arătat scrisoarea lui Adam şi Kristin, cuplul a decis imediat să o ajute.

„Până să ne mutăm noi, niciun vecin nu avusese vreodată o conversaţie cu ea. Practic, relaţiile de prietenie cu oamenii din cartier erau inexistente”, a explicat Adam.

Imagine: Facebook / Kristin Polhemus

Kristin a postat un anunţ pe Facebook prin care îi invita pe vecini să-şi rupă câteva ore din timpul lor din weekend pentru a o ajuta pe Anne să îşi renoveze casa: „Anne nu are suficienţi bani, iar abilităţile sale fizice sunt limitate… am dori să îi arătăm tot sprijinul nostru”, a scris ea în mesaj. Cererea lui Kristin mai descria obiectivele de finalizat şi uneltele pe care ar fi trebuit să le aducă fiecare. Pe scurt, 25 de persoane s-au prezentat la casa Annei, înarmaţi cu toate cele necesare, dar şi cu multă bunăvoinţă.

Imagine: Facebook / Kristin Polhemus

Datorită ajutorului nepreţuit al vecinilor, Anne a reuşit să-şi renoveze casa deteriorată în timp record şi să evite amenzile. Costul total al lucrării ar fi costat-o pe bătrână între 10.000 şi 15.000 de dolari! Din fericire, Anne este acum în cele mai bune relaţii cu vecinii săi şi s-a îmbogăţit cu bunătatea celor care locuiesc în cartierul ei.

Ţi-a plăcut acest articol?