LiveBiz
Stăpânii au aflat despre câinele dispărut şi ajuns într-un adăpost – dar nu au venit niciodată să-l ia

Stăpânii au aflat despre câinele dispărut şi ajuns într-un adăpost – dar nu au venit niciodată să-l ia

LiveBiz » Animale » Stăpânii au aflat despre câinele dispărut şi ajuns într-un adăpost – dar nu au venit niciodată să-l ia

În luna mai 2016, ofiţerii de la Controlul Animalelor au găsit o căţeluşă metis de Pitbull în vârstă de 6 ani pe nume Lindsy şi au dus-o la Babylon Animal Shelter din New York.

Câteva săptămâni mai târziu, o fetiţă a sunat pe numărul de la adăpost. Ea a explicat că Lindsy aparţine familiei sale şi că aceasta dispăruse de puţin timp de acasă.

„Copilul a spus că va trebui să-şi întrebe tatăl dacă o pot ridica”, a precizat Kristin Siarkowicz, ofiţer la Controlul Animalelor ataşat la Babylon Animal Shelter.

Din păcate, familia nu a apărut niciodată, iar copilul nu a mai sunat înapoi.

Lindsy a fost abandonată

În timp ce acest lucru părea destul de descurajant, personalul adăpostului a sperat totuşi că Lindsy îşi va găsi rapid o nouă casă, deoarece avea o personalitate atât de frumoasă.

„Este dulce, amabilă şi prietenoasă”, povesteşte Lyndsey Grosjean, voluntar la Babylon Animal Shelter. „Îi place să se joace până rupe jucăriile. Adoră drumeţiile, mâncărurile şi timpul petrecut alături de cei dragi ei.”

Dar, dintr-un anumit motiv, nimeni nu a fost interesat să-i ofere lui Lindsy o nouă casă. Şi stă aşa în adăpost de peste cinci ani.

Lindsy este acum o căţeluşă în vârstă de 8 ani, iar Grosjean crede că vârsta ar putea fi un impediment în decizia oamenilor de a o adopta.

Câinii trecuţi de o anumită vârstă sunt stigmatizaţi.

„Este o căţeluşă atât de drăguţă”, a spus Grosjean. „Câinii bătrâni sau de talie mare, pur şi simplu nu primesc atenţia pe care o merită din partea publicului. În plus, acum că a stat în adăpost atât de mult timp, oamenii cred că este ceva în neregulă cu ea. Câinii în vârstă sunt stigmatizaţi.”

Lindsy nu a avut niciodată zile proaste.

A trăi într-un adăpost mult timp nu este ideal pentru niciun câine. Dar Lindsy pare să aibă mereu multă pofta de viaţă.

„S-a descurcat foarte bine”, a spus Grosjean. „Nu pare să fie stresată, are o mulţime de oameni cărora le pasă de ea şi o îngrijesc. Dar acesta este probabil doar pe jumătate motivul pentru care este încă acolo. Aleargă, se comportă grozav în adăpost şi pare tare fericită. Totuşi, situaţia este cât se poate de tristă.”

Lindsy are nevoie disperată de o casă.

„Lindsy nu a avut niciodată o zi proastă”, a spus Siarkowicz. „Întotdeauna dă din coadă şi este pregătită să primească atenţie”.

Lindsy are cu adevărat nevoie de un cămin permanent şi de o familie care să o iubească. Dacă se va întâmpla acest lucru, Grosjean spune că „va plânge cu lacrimi de fericire”.

„Fata asta merită atât de mult o casă”, spune Grosjean. „Acum este veterană şi trebuie să-şi găsească oamenii potriviţi. Este de-a dreptul impresionant să vezi aceşti câini stând, aşteptând şi îmbătrânind alături de noi. Nu este corect şi nu este vina lor că sunt aici. Este o căţeluşă minunată şi fericită şi nu există niciun motiv să mai aştepte prea mult timp. Tot ce are nevoie este o şansă.

Ţi-a plăcut acest articol?