LiveBiz
Nu o lasă să urce în taxi pentru că este prea obosit: clienta se oferă să conducă în locul lui

Nu o lasă să urce în taxi pentru că este prea obosit: clienta se oferă să conducă în locul lui

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Nu o lasă să urce în taxi pentru că este prea obosit: clienta se oferă să conducă în locul lui

Munca este istovitoare, iar cei care lucrează în ture stresante sau sunt freelanceri ştiu foarte bine acest lucru. Din păcate, însă, este necesar să munceşti pentru a-ţi câştiga existenţa cât mai demn şi având în vedere condiţiile actuale, din ce în ce mai mulţi oameni sunt nevoiţi să muncească chiar şi la o vârstă mai înaintată. Cum s-ar putea descurca altfel?

Cristina Tan este o tânără care încerca să ajungă acasă în ziua în care a făcut cu mâna către taxiul unui bunic de şaptezeci de ani ce părea foarte obosit. Bărbatul i-a spus clar că vrea să staţioneze şi că nu o poate duce la destinaţie, deoarece nu se simţea încrezător în abilităţile sale de a conduce: îi era tare somn. Tânăra, însă, avea mare nevoie să ajungă acasă, aşa că i-a făcut taximetristului o propunere de nerefuzat.

Publicată de Palawan -A Piece of Heaven on Earth pe Duminică, 29 august 2021

Cristina Tan a fost nevoită să meargă acasă şi când în sfârşit a reuşit să oprească un taxi, şoferul a refuzat să o accepte ca şi clientă. Pare ciudat să te simţi respins într-un astfel de mod, dar bărbatul avea motive întemeiate să facă acest lucru: se simţea prea obosit şi nu voia să pună în pericol viaţa acelei tinere. Ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi adormit? Nu putea să rişte! Cristina însă, în loc să se simtă frustrată de acel refuz, a înţeles problema şoferului de taxi şi i-a făcut o propunere: va conduce ea până acasă, în timp ce el se putea odihni pe bancheta din spate.

Iniţial, şoferul de taxi a fost puţin îndoielnic în a o lăsa pe tânăra să conducă, mai ales că maşina avea cutie de viteze manuală. Dar Cristina nu a avut probleme, cu atâta mai mult cu cât după câteva minute taximetristul a adormit pe bancheta din spate.

Publicată de Tee Radio pe Vineri, 15 septembrie 2017

Cristina nu numai că a reuşit să ajungă acasă, dar mulţumită deciziei sale a putut să dea o mână de ajutor taximetristului obosit. Vorbind cu el, fata a descoperit că bărbatul avea 70 de ani si practică taximetria de 3 decenii; era foarte obosit, dar trebuia să muncească în continuare pentru a-şi putea întreţine familia. Tânăra şi-a arătat toată stima şi empatia faţă de acest bărbat care, în fiecare zi, lucrează în ture istovitoare şi, din acest motiv, este mereu foarte obosit.

Cu această ocazie, taximetristul poate spune cu certitudine că a cunoscut o persoană bună!

Ţi-a plăcut acest articol?