LiveBiz
Fiica refuză să se trezească din somn – apoi mama e îngrozită de descoperirea din dormitor

Fiica refuză să se trezească din somn – apoi mama e îngrozită de descoperirea din dormitor

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Fiica refuză să se trezească din somn – apoi mama e îngrozită de descoperirea din dormitor

Toţi părinţii îşi fac griji pentru copiii lor, mai ales atunci când sunt mici.

Ne asigurăm că nu se vor rătaci, că nu vor fi expuşi la pericole inutile şi ne străduim să îi menţinem sănătoşi şi cât mai feriţi de boli.

Dar unele lucruri nu pot fi observate cu ochiul liber şi, din păcate, este posibil să ne scape din vedere ceva serios până în momentul în care este prea târziu.

Tocmai de aceea Jennifer Abma şi-a dorit enorm să împărtăşească tuturor părinţilor povestea terifiantă a ceea ce s-a întâmplat cu fiica ei, Anastasia.

Pixabay

Majoritatea oamenilor sunt deja conştienţi de cât de periculos poate fi să laşi un animal sau un copil într-o maşină încinsă în timpul verii.

În fiecare an auzim o mulţime de povestiri despre eroi care acţionează rapid şi salvează copiii sau animalele de companie din astfel de situaţii.

Cel mai mare risc asociat şederii într-o maşină încinsă de soare este, desigur, insolaţia, care poate fi foarte periculoasă şi chiar fatală.

Dar maşinile lăsate ore bune în bătaia directă a razelor soarelui nu reprezintă singurul loc în care oamenii şi animalele pot face insolaţie provocată de căldura excesivă.

Facebook / JenniferAbma

Jennifer Abma a apelat la platforma de socializare Facebook pentru a împărtăşi experienţa terifiantă avută cu fiica ei, Anastasia.

Ea speră ca păţania ei să îi facă pe oameni să se gândească de două ori şi nimeni să nu mai treacă vreodată prin aşa ceva.

Facebook / JenniferAbma

Iată ce a avut de spus:

“Aşa s-a desfăşurat seara mea şi a fost cel mai îngrozitor moment pe care mi l-aş fi putut imagina vreodată, fiind vorba despre o insolaţie deosebit de gravă. Nu este nimic mai înspăimântător decât să nu-ţi poţi trezi copilul.

Aceasta este dovada clară că un copil nu trebuie să stea la soare pentru a face insolaţie. Ne-a luat 20 de minute ca să o trezim, iar când a sosit ambulanţa, a venit însoţită de o echipă de anchetatori, pentru că nici ei nu ştiau la ce să se aştepte, la fel ca mine.”

“Aceasta este cea mai bună dovadă că lucrurile pot lua rapid o turnură neaşteptată.

Anastasia s-a pus singură la somn, eu neavând nicio idee cât de cald era în dormitorul ei până când m-am dus să o trezesc. Am găsit-o fleaşcă de transpiraţie, cu faţa roşie, cu temperatură şi am fost în imposibilitatea de a o putea trezi timp de 15 minute. Ambulanţa a ajuns mai repede decât mi-aş fi imaginat vreodată, i-a luat glicemia care era de 1.2 deşi trebuia să fie de peste 4, i-au administrat zaharoză şi în câteva minute a început să plângă, fiind extrem de speriată.”

“Nu, nu este vina mea că s-a întâmplat acest lucru, dar îmi este imposibil să nu-mi reproşez. Aceasta este o lecţie învăţată şi sperăm că şi alţi părinţi pot înţelege ceva din asta şi se vor asigura că verifică încăperile din casă, pentru că pot fi la fel de periculoase ca o maşină lăsată în razele soarelui.

Încă sunt în stare de şoc şi nu-mi pot imagina ce s-ar fi întâmplat dacă nu aş fi mers să verific ce face. Cu siguranţă Dumnezeu a fost de partea noastră ieri şi sunt recunoscătoare serviciului de ambulanţă şi lui Jay care a venit cât a putut de repede pentru a mă linişti.”

Facebook / JenniferAbma

Este o mare bucurie că totul s-a încheiat cu bine pentru Jennifer şi Anastasia, dar este esenţial să fim conştienţi de acest tip de situaţie şi de pericolul unei insolaţii, mai ales că vara este în plină desfăşurare.

Simptomele unei insolaţii:

– Dureri de cap;
– Greaţă şi vărsături;
– Tulburări de vedere;
– Ameţeli, stări de anxietate, stres, nelinişte;
– Puls crescut;
– Tegumente foarte calde (fierbinţi), uscate, roşii şi netranspirate (tipul clasic de insolaţie) sau cu transpiraţie excesivă.

Iată ce trebuie făcut în caz de insolaţie:

Este important ca persoana care suferă de insolaţie să primească tratament de urgenţă. Trebuie mutată într-un spaţiu răcoros, să nu fie sub acţiunea directă a razelor solare. Pacientul trebuie dezbrăcat şi aşezat în aşa fel încât o zonă cât mai mare din suprafaţa corporală să intre în contact direct cu aerul.

Întregul corp al pacientului trebuie răcorit cu apă rece, dar nu foarte rece, care poate fi pulverizată pe corp sau aplicată cu ajutorul unui burete sau prosop umed, reuşindu-se astfel scăderea temperaturii corporale.

Dacă starea bolnavului se agravează, cu febră mare şi vărsături severe, atunci medicii recomandă să ajungeţi la un spital pentru un consult de specialitate.

Facebook / JenniferAbma

Ştiaţi că dormitoarele pot fi la fel de periculoase ca maşinile lăsate în bătaia razelor solare?

Vă rugăm să distribuiţi acest articol pe Facebook pentru a creşte gradul de conştientizare în cazul afecţiunilor cauzate de căldura excesivă. Puteţi ajuta la salvarea unei vieţi!

Ţi-a plăcut acest articol?