LiveBiz
O femeie cumpără un peşte muribund dintr-un magazin şi în câteva săptămâni reuşeşte să-i salveze viaţa

O femeie cumpără un peşte muribund dintr-un magazin şi în câteva săptămâni reuşeşte să-i salveze viaţa

LiveBiz » Animale » O femeie cumpără un peşte muribund dintr-un magazin şi în câteva săptămâni reuşeşte să-i salveze viaţa

Când Victoria Schild a intrat într-un magazinul de bricolaj, a observat pe un raft un borcan mic cu un peşte care abia se mai mişca. Era un mascul greu recognoscibil de Betta Splendens (cunoscut în mod obişnuit drept „Peste luptător siamez” datorită tenacităţii cu care îşi apăra teritoriul).

Micul peşte avea o culoare ştearsă – deci era probabil bolnav – şi corpul său fusese afectat de luptele cu alţi peşti: coada în special îi lipsea total. Abandonat în acel borcan şi înconjurat de alţii peşti de genul lui, dar în perfectă stare de sănătate, nu avea nicio şansă să fie cumpărat de cineva şi să ajungă să trăiască într-un acvariu adevărat. Cel puţin până în momentul în care Victoria a decis să-l ajute.

imagine: Victoria Shild

Femeia a început să se plimbe prin magazin în căutarea unui acvariu încăpător care să-l găzduiască pe nefericitul chiriaş. Era convinsă că peştele nu va rezista şi va muri în aceeaşi seară, dar era hotărâtă să-l ajute să-şi trăiască ultimele clipe într-un mod demn şi nu într-un borcan aşezat pe raftul întunecat al unui magazin.

Aşa că l-a luat pe Beta acasă, a umplut acvariul, a adăugat în apă câţiva dezinfectanţi pe care i-a cumpărat pentru a o trata şi a aşteptat. Peştele a stat nemişcat mult timp aşteptându-se la ce se putea mai rău.

imagine: Victoria Shild

După o săptămână de linişte aproape totală, voinţa peştelui şi dragostea femeii au început să-şi facă efectul. Peştele Betta a început să înoate timid în acvariul său… Cu siguranţă putea fi considerat un prim semn bun!

imagine: Victoria Shild

Grija şi hrana din belşug au început să revigoreze culoarea violetă a peştelui, care şi-a căpătat încet, încet, tonurile schimbătoare tipice speciei sale.

imagine: Victoria Shild

Încet, coada şi celelalte aripioare au început să i se regenereze. A fost nevoie de aproximativ 4 săptămâni pentru a vedea unele schimbări, dar rezultatul a fost peste toate aşteptările: Victoria nu se aştepta ca sub masca unei creaturi atât de modeste să existe un Betta Splendens atât de frumos, care acum înota cu mândrie dintr-o parte în cealaltă a acvariului.

imagine: Victoria Shild

Când a fost clar că peştele trecuse de perioada critică, Victoria a decis să-i dea un nume şi l-a numit Argo. Acvariul său, iniţial gol şi aseptic, a fost transformat într-un labirint de plante, pietre şi alte obiecte decorative. Acum, Argo ocupă un loc de cinste în casa femeii şi de fiecare dată, când o aşteaptă cu botul ridicat, pare să-i mulţumească pentru că i-a salvat viaţa.

imagine: Victoria Shild

Cel mai adesea peştii sunt trataţi ca nişte obiecte şi sunt uitaţi în acvarii minuscule. De fapt, cei din specia Betta, pe lângă faptul că sunt de o frumuseţe aparte, au o personalitate frumoasă şi sunt animale de companie perfecte. Nu au nevoie de multă îngrijire: au nevoie doar de un acvariu adecvat (nu cele minuscule pe care le găsiţi pe piaţă!), apă la temperatura potrivită, mâncare… şi puţină atenţie!

Ţi-a plăcut acest articol?