LiveBiz
Câinele abandonat într-o valiză în mijlocul pustietăţii nu a încetat nicio clipă să lupte

Câinele abandonat într-o valiză în mijlocul pustietăţii nu a încetat nicio clipă să lupte

LiveBiz » Animale » Câinele abandonat într-o valiză în mijlocul pustietăţii nu a încetat nicio clipă să lupte

În urmă cu doar câteva luni, voluntarii organizaţiei de salvare a animalelor „Lega Del Cane Trani” au dat peste unul dintre cele mai triste cazuri pe care le-au cunoscut vreodată. Un bărbat conducea între Trani şi Barletta în Italia şi a observat ceva suspect pe marginea drumului.

O valiză de culoare roşie aruncată în boscheţi şi un câine numai piele şi os la câţiva centimetri distanţă. Modul în care era ruptă valiza indica în mod clar despre situaţia cumplită cu care se confrunta acest biet patruped.

„Cum de este posibil ca cineva să-i facă una ca asta unei fiinţe neajutorate?” – a scris un utilizator pe Facebook.

Totul părea să indice faptul că fusese pus în acea valiză pentru a fi aruncat şi eliminat. Cumva, patrupedul reuşise să iasă de acolo, dar părea complet epuizat şi fără vlagă.

Omul care l-a găsit a chemat de urgenţă echipa de salvare. Aceştia l-au luat imediat în grija lor, însă situaţia cinelului era dificilă.

Avea o mulţime de probleme de stomac, iar acordarea tratamentului atât de necesar părea o sarcină imposibilă, deoarece bietul câine nu avea încredere în nicio fiinţă umană.

„Rezultatele investigaţiilor s-au dovedit a fi cu cu adevărat dramatice. Avea anemie, hiperparatiroidism, insuficienţă hepatică şi necroza în unele ţesuturi. În plus, aparatul său digestiv este plin de pietre şi obiecte ciudate” – a explicat un purtător de cuvânt al Fundaţiei.

Mulţi ar fi renunţat la un caz atât de dificil, dar acest prieten blănos merita şansa de a duce o viaţă fericită.

„Cei care l-au găsit şi salvat sun adevăraţi îngeri” – a remarcat un utilizator de internet.

Săptămâni la rând a continuat să fie destul de slăbit şi deprimat, dar pe măsură ce zilele treceau, şi-a recăpătat puterea de a se ridica şi a reuşit să mănânce singur.

A primit numele Kei şi, în ciuda sănătăţii sale critice, cea mai mare provocare pe care a trebuit să o înfrunte a fost să-şi recapete încrederea în oameni.

„Nu ştim dacă este un căţeluş căruia i-a lipsit socializarea sau dacă frica lui se datorează experienţelor prin care a trecut.” – a declarat unul dintre salvatori.

Treptat, frumosul patruped a început să capete încredere în oamenii pe care a ajuns să-i cunoască din ce în ce mai mult. Pare să înţeleagă că starea lui de sănătate s-a îmbunătăţit mulţumită îngrijirii veterinarilor şi afecţiunii celor care i-au fost alături în tot acest timp.

Este o uşurare să ştim că a primit tot ajutorul de care avea nevoie după ce toate încercările pe care a fost obligat să le înfrunte.

„Oricine îl va adopta pe Kei trebuie să ştie că va lua un câine care are nevoie să-şi revină atât fizic, cât şi psihic. Este un angajament de lungă durată” – a mărturisit unul dintre salvatori.

Niciun animal nu merită să fie închis şi lăsat singur în mijlocul pustietăţii. Kei mai are de parcurs un drum lung şi sperăm că în curând va fi adoptat de o familie minunată, iar cei care se fac responsabili pentru un astfel de gest crud trebuie să plătească pentru acţiunile lor.

Ţi-a plăcut acest articol?