LiveBiz
Ofiţerul îi cere să ridice portbagajul pentru că luminile de pe frână nu funcţionau. Nu ştia că gestul său este înregistrat pe ascuns

Ofiţerul îi cere să ridice portbagajul pentru că luminile de pe frână nu funcţionau. Nu ştia că gestul său este înregistrat pe ascuns

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Ofiţerul îi cere să ridice portbagajul pentru că luminile de pe frână nu funcţionau. Nu ştia că gestul său este înregistrat pe ascuns

În loc să îi scrie pe loc o amendă pentru ceva ce şoferiţa nu ştia că s-a defectat, ofiţerul Jenkins a decis să îi ofere lui Chy-Niece Thacker un sfat extrem de util.

„Nu te îngrijora să-mi prezinţi vreun document”, i-a spus el femeii, care începuse să caute în geantă permisul de conducere şi certificatul de înmatriculare al autoturismului. „Vreau doar să ştii că luminile tale de pe frână nu se aprind.”

Thacker, care se afla în drum spre un interviu de angajare, a fost extrem de confuză pentru că tocmai reparase luminile de frânare cu o lună înainte.

I-a mărturisit ofiţerului că electricianul a încercat să-i perceapă o taxă de 600 de dolari doar pentru verifica instalaţia electrică a maşinii. Cu o privire plină de neîncredere faţă de ceea ce i-a spus Thacker, Jenkins i-a cerut să deschidă portbagajul.

Chy-Niece Thacker / Facebook

Ulterior s-a aşezat în genunchi şi a început să verifice siguranţele, atingând una câte una pentru a vedea dacă ar putea să le repare.

Thacker a fost impresionată de actul său de bunătate.

Ar fi putut să o amendeze, dar nu a făcut-o. Mai mult de atât, a încercat tot ce i-a stat în puteri pentru ca femeia să poată pleca în siguranţă la drum.

„A fost o adevărată binecuvântare”, a scris ea într-un postare pe Facebook.

Mesajul său a devenit viral şi a primit mai mult de 429.000 de aprecieri şi 98.400 de distribuiri.

Chy-Niece Thacker / Facebook

Iată mesajul său integral de pe Facebook:

“Tocmai mi s-a întâmplat. Mă duceam la un interviu în această dimineaţă, când am fost trasă pe dreapta. Ambele becuri de pe frână au decis să nu mai funcţioneze. În timp ce se îndrepta către maşină, iar eu îmi căutam actele, mi-a spus: – Nu-ţi face griji să scoţi ceva. Vreau doar să ştii că luminile de pe frână sunt defecte. M-am supărat imediat, pentru că tocmai le înlocuisem luna trecută. Aşa că i-am explicat cum electricianul dorea să-mi perceapă o taxă de 600 de dolari doar pentru a face un test asupra cablării maşinii. S-a uitat la mine şi mi-a spus să-i deschid portbagajul. A verificat becurile şi le-a mişcat, dar nu s-au aprins. Drept urmare mi-a spus să ridic capota pentru a verifica caseta de siguranţe şi apoi mi-a cerut să ies din maşină să o verifice şi pe cealaltă. Mi-ar fi putut da cu uşurinţă o amendă, dar ofiţerul Jenkins a ieşit din rolul poliţistului şi s-a transformat în mecanic pentru a se asigura că respect legea.“

Chy-Niece Thacker / Facebook

Departamentul de Poliţie din Henrico, Virginia, a distribuit fotografiile postate de Thacker şi i-a mulţumit pentru omagiul adus colegului lor.

„Îţi mulţumim Chy-Niece Thacker pentru că ai împărtăşit acest lucru despre unul dintre ofiţerii noştri”, au scris poliţiştii pe Facebook. „Suntem atât de mândri de ofiţerii noştri, mai ales când vedem că cetăţenii împărtăşesc astfel de lucruri. Ofiţerul Jenkins şi-a depăşit atribuţiile de serviciu. Servicii în slujba comunităţii noastre este tot ceea ce ne dorim.”

Este minunat să vezi un om al legii care mai presus de orice îşi respectă jurământul de a oferi siguranţă şi protecţie, iar Jenkins este exemplul perfect în acest sens.

Dacă sunteţi de acord că ofiţerul a procedat corect, distribuiţi acest articol cu prietenii şi familia pe Facebook.

Ţi-a plăcut acest articol?