LiveBiz
Căţeluşa aruncată dintr-o maşină care se deplasa cu viteză este salvată la momentul oportun

Căţeluşa aruncată dintr-o maşină care se deplasa cu viteză este salvată la momentul oportun

LiveBiz » Animale » Căţeluşa aruncată dintr-o maşină care se deplasa cu viteză este salvată la momentul oportun

Când o femelă PitBull pe nume Penny a fost salvată, acei oameni cu suflet bun habar nu aveau că salvează două vieţi.

Penny a fost aruncată dintr-o maşină aflată în mişcare şi salvată de personalul de la Berclair Animal Hospital din apropiere. Penny era subnutrită, rănită şi suferea de insuficienţă cardiacă congestivă din cauza dirofilariozei (viermi cardiaci).

Penny mai avea tăieturi şi răni infectate pe toată faţa, iar salvatorii ei cred că a fost folosită fără milă în luptele cu câini.

Veterinarii au sunat-o pe Donna Velez, fondatoarea „Hearts of Gold Pit Rescue” din Memphis, Tennessee, pentru a vedea dacă i-ar putea ajuta în acest caz. Donna le-a cerut să-i trimită câteva fotografii. De îndată ce a văzut fotografiile cu Penny, a instruit medicii veterinari să-i administreze calmante şi să o trateze.

Curând după aceea, Donna a mers la clinică să o vadă pe Penny. Aruncând o privire asupra câinelui slab şi învineţit, a ştiut că va trebui să se ocupe personal de ea. „Arată atât de jalnic”, mărturiseşte Donna.

Când Penny şi-a mai revenit, Donna a început să caute persoane interesate de adopţia căţeluşei şi, din fericire, o familie din St. Louis a văzut fotografia lui Penny şi a vrut să o accepte imediat. Familia are deja doi Pitbulli şi vaste cunoştinţe în legătură cu creşterea şi educarea acestei rase.

„Este alături de noi de numai 10 zile şi are un drum lung de parcurs, dar este un câine bun, în ciuda tuturor capriciilor sale. Pur şi simplu nu este obişnuită cu acest stil de viaţă, pentru că a fost maltratată atât de mult timp”, a scris Jennifer pe pagina sa de Facebook.

Sănătatea lui Penny a suferit o schimbare remarcabilă în doar câteva săptămâni. Tratamentul pentru viermii inimii se pare că funcţionează cu succes şi Penny învaţă multe lucruri noi în noua ei casă.

„Acum, Penny iubeşte cu adevărat viaţa! Pofta ei de mâncare este uriaşă, ceea ce este un semn bun pentru că nu a vrut să mănânce în prima zi când a venit, aşa că sper să înceapă să câştige câteva kilograme. Este încă speriată de cei doi băieţi ai noştri, dar depun toate eforturile pentru a-i împrieteni. Adoră să facă plimbări şi vrea să fugă spre casă când ne întoarcem, dar trebuie să o opresc să facă asta din cauza sănătăţii ei. În general, acest lucru se întâmplă în cazul tuturor, dar o văd ca pe un copil care descoperă o mulţime de schimbări la care se va adapta în cele din urmă.”

Cea mai mare surpriză în recuperarea lui Penny a venit însă de curând, când pe neaşteptate a adus pe lume un pui. Este o fetiţă şi a primit numele Nickel. Surprinzător, în ciuda tuturor traumelor şi tratamentelor medicamentoase prin care a trecut Penny, Nickel este perfect sănătoasă!

Noua familie a lui Penny rezumă salvarea căţeluşei: „Imaginaţi-vă viaţa pe care ar fi avut-o acest pui dacă proprietarii nu şi-ar fi dorit să scape de Penny. În final nu este doar viaţa lui Penny care a fost salvată, ci şi a puiului ei!”

Actualizare: Jennifer, proprietara lui Penny şi Nickel, a împărtăşit veşti triste.

Penny a murit de insuficienţă cardiacă congestivă. Jennifer a scris: „A trebuit să o las să plece noaptea trecută, starea ei de sănătate din cauza viermilor era atât de gravă, încât inima ei era de peste 3 ori dimensiunea uneia normale. A închis ochii liniştită, în braţele mele. Nickel va rămâne cu noi, desigur.”

„Mi-e atât de dor de Penny… mi-a mâncat papucii cu Hello Kitty, a ronţăit ramele uşilor şi şi-a distrus cuşca ei de transport. Dar nu am pedepsit-o niciodată. Am făcut ceea ce am spus că voi face în ziua în care am văzut povestea ei pe fluxul meu de ştiri de pe Facebook. Am spus: vreau acest câine, astfel încât să poată simţi dragostea pe care o ofer băieţilor noştri şi să aiba viaţă răsfăţată pe care o merită. Voiam doar să ne bucurăm împreună ani de zile, nu doar luni. Nu mă pot opri din plâns… era un câine minunat. Atât de calmă şi dornică să se alinte şi o mamă grozavă pentru Nickel. Am iubit-o atât de mult şi mă bucur că îl am pe Nickel care îmi va aduce mereu aminte de ea. Odihneşte-te în pace, dulce Penny!” – a conchis Jennifer.

Ţi-a plăcut acest articol?