LiveBiz
Poliţistul rutier împarte umbrela cu doi câini fără stăpân: a vrut să-i protejeze de ploaia torenţială

Poliţistul rutier împarte umbrela cu doi câini fără stăpân: a vrut să-i protejeze de ploaia torenţială

LiveBiz » Animale » Poliţistul rutier împarte umbrela cu doi câini fără stăpân: a vrut să-i protejeze de ploaia torenţială

Cele mai frumoase gesturi sunt cele făcute fără a fi premeditate, cele care decurg din aptitudinea naturală a fiecăruia de a simţi empatie şi bunătate faţă de cei mai puţin norocoşi. Aceste două valori sunt din ce în ce mai rare în zilele noastre şi tocmai din acest motiv fiecare gest al iubirii necondiţionate poate avea puterea de a schimba lumea şi oamenii. La fel ca gestul frumos şi aparent simplu al acestui poliţist rutier care a spus multe despre caracterul său datorită unei întâmplări adorabile care l-a avut drept protagonist…

imagine: DCP Traffic Kolkata / Twitter

Bărbatul se numeşte Tarun Kumar Mandal, locuieşte în Calcutta, India şi lucrează ca poliţist rutier; din acest motiv este destul de obişnuit să vadă trecând prin faţa lui tot felul de fiinţe vii: de la oameni care traversează intersecţii până la şoferi în maşini care se deplasează cu viteză, sau animale rătăcite care hoinăresc pe străzile marii metropole indiene în căutare de apă, hrană sau adăpost. Într-una dintre cele mai ploioase zile din ultimele săptămâni pentru oraşul Calcutta, Tarun a făcut un gest simplu, dar extraordinar, pe care poliţiştii locali nu l-au putut rata şi l-au surprins într-o şedinţă foto pentru ca mai târziu imaginile să fie postate pe Twitter.

Într-o zi cu ploi torenţiale poliţistul amabil observase că pe stradă erau doi câini vagabonzi care încercau cu disperare să se adăpostească, aşa că pentru bărbat nu a a fost greu să-şi deschidă umbrela şi să o „împartă” cu noii săi prieteni cu patru picioare.

imagine: DCP Traffic Kolkata / Twitter

Un gest aparent simplu, dar care în schimb a însemnat foarte mult; în India, problema câinilor fără stăpân merge mână în mână cu sărăcia anumitor clase sociale, motiv pentru care acest act minunat a făcut turul marilor reţele sociale din India şi apoi a devenit peste noapte viral pe internet.

Gestul de extraordinară amabilitate pe care Tarun l-a făcut faţă de cei doi câini vagabonzi aflaţi în căutare de adăpost valorează mult mai mult de o mie de cuvinte şi de la acest poliţist rutier, cu siguranţă, avem doar de învăţat!

Ţi-a plăcut acest articol?