LiveBiz
Povestea lui Scarlett, pisica-mamă care a trecut prin foc de 5 ori pentru a-şi salva micuţii

Povestea lui Scarlett, pisica-mamă care a trecut prin foc de 5 ori pentru a-şi salva micuţii

LiveBiz » Animale » Povestea lui Scarlett, pisica-mamă care a trecut prin foc de 5 ori pentru a-şi salva micuţii

Uneori, animalele ştiu să ne surprindă cu comportamente pe care dacă le-am defini drept „umane” ar fi o gravă subestimare. În aceste situaţii, modul lor de a exprima sentimente, emoţii sau gesturi neaşteptate şi semnificative pare a fi dictat de gânduri care nu pot proveni decât dintr-o minte profundă.

Dar nu este cazul, deoarece, probabil, instinctele afişate de un câine sau o pisică sunt exact aceleaşi instincte ca cele ale unei fiinţe umane. Povestea pe care o veţi citi mai jos poate fi cel mai bun exemplu în acest sens. O poveste emoţionantă, având-o ca protagonistă pe Scarlett, o pisică mamă a şase pui, pentru care a făcut un gest cu adevărat eroic.

Imagine: Scarlett the cat / Facebook

Cei mici se aflau într-un garaj abandonat din Brooklyn, când, brusc, un incendiu a izbucnit. Curând totul a fost învăluit în flăcări. Odată ajunşi acolo, chiar şi după stingerea incendiului, pompierii au observat câţiva pisoi chiar în faţa garajului. Cu toate acestea, nu exista niciun semn al mamei lor.

În cele din urmă, pisica a fost găsită în apropiere, dar într-o stare destul de critică. Era clar că încercase din toate puterile să-şi ţină puii departe de flăcări, scoţându-i unul cate unul. Pentru a face acest lucru, şi-a pus viaţa în mare pericol, focul provocându-i mai multe arsuri la nivelul capului şi picioarelor, ba chiar a avut dificultăţi în a-şi mai putea deschide ochii.

Imagine: Scarlett the cat / Facebook

În ciuda acestui fapt, a reuşit să salveze cinci dintre puii săi: unul dintre ei, din păcate, nu a supravieţuit. Dusă la medicul veterinar pentru tratament, Scarlett, care pe atunci avea aproximativ un an, a fost adoptată împreună cu puii ei.

Prin urmare, Karon Wellen a decis să îi primească pe toţi cu braţele deschise. Femeia a împărtăşit 12 ani frumoşi alături de Scarlett, oferindu-i toată afecţiunea posibilă şi înţelegând cât de special era acest animal. O mamă care îşi pune viaţa în pericol pentru a-şi salva micuţii ar putea părea normală, însă aceasta pisică, prin gestul ei, a făcut ceva cu adevărat remarcabil.

Imagine: Scarlett the cat / Facebook

Poveşti emoţionante de acest fel ne fac să înţelegem mai bine cât de frumoasă şi nelimitată este afecţiunea unei mame pentru micuţii ei, indiferent de specie şi de orice situaţie ar putea apărea.

Ţi-a plăcut acest articol?