LiveBiz
Puiul de căprioară rămas orfan confundă o ţintă de vânătoare cu mama sa

Puiul de căprioară rămas orfan confundă o ţintă de vânătoare cu mama sa

LiveBiz » Animale » Puiul de căprioară rămas orfan confundă o ţintă de vânătoare cu mama sa

Vânarea căprioarelor… un hobby răspândit în diferite ţări ale lumii şi de foarte multe ori fără vreun alt scop decât amuzamentul celor care îl practică. Aşa cum se întâmplă adesea când vine vorba de vânătoare, chiar şi în cazul căprioarelor există o doză bună de cruzime. Aceste mamifere sălbatice, de fapt, sunt considerate dificil de prins, datorită firii lor temătoare.

Prin urmare, fizicul lor agil şi rapid le permite să scape cu uşurinţă odată ce pericolul a fost identificat. Tocmai din acest motiv vânătorii caută în permanenţă noi modalităţi de a urmări şi captura aceste animale. Imaginea pe care o veţi vedea mai jos, publicată pe contul de Instagram al organizaţiei pentru protecţia animalelor AnimaNaturalis, a devenit virală, deoarece denunţă cu tristeţe cruzimile la care sunt expuşi puii în fiecare zi.

Ceea ce vedeţi în imagine nu este o căprioară cu puiul ei ghemuit în căutarea afecţiunii materne, ci un manechin din plastic, folosit ca ţintă de vânătoare pentru a atrage bietele animale.

Pe de altă parte, puiul este, din păcate, cât se poate de real, dar, necunoscând ideile crude ale omului, a identificat o figură „familiară” în manechinul de plastic şi s-a aşezat aproape de el, cel mai probabil crezând că este mama lui.

imagine: Regiunea USFWS Midwest / Flickr

Din păcate, aceasta este o situaţie des întâlnită. Puii rămân adesea orfani după o acţiune de vânătoare, nedumeriţi şi confuzi, fără că mamele lor să-i protejeze şi trebuie să suporte consecinţele, nemaiputând să înveţe să se apere.

Nu putem rămâne indiferenţi în faţa unei astfel de imagini. Cruzimile de care este capabil omul pentru simplul său câştig emoţional sau moral sunt de nedescris şi este bine să conştientizăm aceste lucruri, pentru a preveni ca alte fiinţe inocente să plătească acest preţ mult prea mare.

Ţi-a plăcut acest articol?