LiveBiz
Un băiat de 22 de ani este concediat după ce şi-a pierdut ambii părinţi: „randamentul lui scăzuse dramatic”

Un băiat de 22 de ani este concediat după ce şi-a pierdut ambii părinţi: „randamentul lui scăzuse dramatic”

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Un băiat de 22 de ani este concediat după ce şi-a pierdut ambii părinţi: „randamentul lui scăzuse dramatic”

Când citim anumite poveşti, ne dăm seama că oamenii din jurul nostru vor continua să ne surprindă în mod negativ. Nu spunem că toată omenirea este lipsită de respect, dar uneori este foarte greu să-ţi mai recapeţi încrederea în alţii.

Tânărul de 22 de ani care şi-a pierdut în mod dramatic ambii părinţi într-un accident de maşina ştie bine asta. Într-un moment dificil al vieţii, el a primit de la compania la care lucra un tratament pe care dacă l-am numi nedrept, l-am subevalua. La doar câteva săptămâni după ce şi-a îngropat părinţii, tânărul a fost concediat pe motiv că randamentul lui „scăzuse serios”.

Anunţ
via Reddit

Nu numai că a rămas fără un ban în buzunar, dar el a trebuit să accepte şi o insultă sfâşietoare. Astfel am putea rezuma povestea tristă trăită de angajatul de 22 de ani al unei companii IT. Pierderea ambilor părinţi într-un accident teribil, în sine, nu este un lucru uşor de uitat, ci poate fi o adevărată traumă în urma căreia ai nevoie de ani buni pentru recuperare. Pe scurt, este una dintre acele probleme care nu-ţi dau pace toată viaţa.

Acest băiat, însă, după lovitura pe care a suferit-o, a trebuit să se confrunte şi cu un tratament inuman şi complet lipsit de respect la locul de muncă. Reluarea muncii dupa revenirea din concediul acordat pentru evenimente familiale deosebite nu a fost uşoară, dar compania s-a grăbit să ia o decizie finală. „Productivitatea” acestui tânăr orfan scăzuse dramatic, aşa că pentru angajatorii săi, singura soluţie a fost concedierea acestuia.

Ştim bine că şefii, la locul de muncă, îşi asumă adesea atitudini de hărţuire faţă de angajaţi, dar aici orice limită a fost depăşită. Singurul punct de sprijin din viaţa acestui băiat a fost măturat, fără ca el să aibă nici măcar timp să se recupereze după şocul durerii. Povestea a fost spusă pe Reddit chiar de vicepreşedintele firmei, cel care se face responsabil pentru concediere şi care i-a întrebat pe utilizatorii platformei dacă într-adevăr comportamentul său a fost atât de inuman.

via Reddit

„Nu am putut aştepta luni de zile pentru ca el să-şi revină şi să fie din nou productiv”, a scris el, printre altele, motivând decizia de a-l da afară pe tânărul angajat. Inutil de precizat că postarea a stârnit mii de reacţii şi comentarii, în special pentru lipsa totală de sensibilitate arătată de companie în a-l lăsa fără un loc de muncă fără nicio discuţie sau avertisment.

Având în vedere reacţiile şi evident regretul – parţial – pentru alegerile sale, vicepreşedintele a publicat ulterior o actualizare în care anunţa că s-a oferit să-l urmărească pe băiat în viaţa sa de zi cu zi şi că l-a pus în contact cu firme de recrutare. O consolare ieftină, desigur, care din păcate nu compensează nici pe departe actul crud şi nedrept întreprins de aceşti oameni faţă de bietul angajat.

Ţi-a plăcut acest articol?