LiveBiz
Bărbatul în stare terminală mai avea câteva luni de trăit. Este salvat în mod miraculos după ce adoptă 3 câini abandonaţi

Bărbatul în stare terminală mai avea câteva luni de trăit. Este salvat în mod miraculos după ce adoptă 3 câini abandonaţi

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Bărbatul în stare terminală mai avea câteva luni de trăit. Este salvat în mod miraculos după ce adoptă 3 câini abandonaţi

Când Zach Skow i-a salvat pe Tug, Marley şi Buddy dintr-un adăpost, chiar şi el a avut parte de o salvare miraculoasă. În acel moment însă, pur şi simplu nu ştia acest lucru.

Bărbatul a început să consume băuturi alcoolice de la o vârstă fragedă (16 ani), iar problemele sale s-au acutizat, atingând apogeul la mijlocul anilor 2000, în timp ce lucra la un club de comedie din Arizona.

La vârsta de 28 de ani, dependenţa de alcool şi de droguri şi-a spus cuvântul, iar doctorii i-au dat o veste care l-a lovit ca un trăsnet. Mai avea doar trei luni de trăit fără transplant.

Facebook

Dar nu putea beneficia de un transplant decât dacă renunţa complet la ceea ce îi făcea rău. În acel moment au intervenit Tug, Marley şi Buddy. Atunci când i-a întâlnit, Zach mai era doar o umbră scheletică a bărbatului de odinioară, neavând prea multă voinţă de a trăi – dar prietenii lui pufoşi depindeau de el şi asta i-a oferit un stimulent de a se trezi în fiecare dimineaţă.

„Câinii mei mă priveau ca şi cum eram cel mai sexy bărbat în viaţă”, îşi aminteşte el. „Nu au văzut disperarea, au văzut doar persoana pe care o iubeau. Alături de care se vedeau şi în viitor.”

Îngrijirea animalelor implică mult mai mult decât să le hrăneşti şi să le asiguri suficientă apă. Câinii au nevoie de plimbări, iar Zach avea în curând să descopere nu numai că devenise o persoană activă, dar şi că mânca mai sănătos şi era mai motivat ca niciodată să stea treaz. În următoarele luni el a fost chemat pentru teste de sânge regulate şi îşi aminteşte că medicii „mă priveau mereu cu nedumerire pe chipurile lor”.

Apoi, într-o zi, i-au dat o veste incredibilă. Cu ajutorul câinilor, viaţa lui Zach se îmbunătăţise atât de mult, încât organismul lui nu mai avea nevoie de un transplant de ficat!

Instagram

Zach, care acum se consideră drept un „salvator profesionist de câini şi de oameni”, a fondat organizaţia nonprofit „Marley’s Mutts”, care salvează, reabilitează, tratează şi găseşte locuinţe permanente câinilor dintr-un adăpost din Central Valley, California. Organizaţia sa a salvat până acum mai mult de 5.000 de câini şi lucrează prin programul „Miracle Mutts” pentru a educa comunitatea despre puterile vindecătoare ale animalelor de companie.

De asemenea, personalul şi voluntarii de la Marley Mutts îşi duc prietenii blănoşi în vizită la veterani, pacienţi spitalizaţi şi persoane cu nevoi speciale, permiţându-le să îşi demonstreze magia terapeutică…

Facebook

Mai mult de atât, unii patrupezi sunt plasaţi în grija deţinuţilor din penitenciar, care îi învaţă să socializeze şi îi dresează, crescându-le astfel şansele de a fi adoptaţi mai uşor. Iar rezultatele sunt atât de încurajatoare.

Faceţi cunoştinţă cu Robinson.

Instagram

“Robinson a făcut tot ce-i stătea în putere ca să rămână un tip dur în poze, dar nu a putut rezista drăgălăşeniei lui Tyson – un Yorkshire Terrier veritabil! Deţinutul Robinson a fost închis de când era adolescent. El se află în închisoare de aproape 10 ani şi are abia 27.

E un tip care iubeşte să zâmbească şi să râdă – şi simt că nu a făcut prea mult aceste lucruri până să fie implicat în programul nostru.”

Reuşitele lui Zach prin intermediul programului său au condus la câştigarea mai multor premii şi la o reclamă recentă pentru campania „Show ‘Em What’s Underneath, Show ‘Em Your Jockey”. Campania vorbeşte despre persoane obişnuite ale căror poveşti de viaţă servesc pentru a evidenţia un singur aspect: Ceea ce contează cu adevărat este ceea ce se află în interiorul fiecăruia.

Instagram

Ceea ce este minunat la câini este faptul că nu le pasă cum arăţi la suprafață. Pentru ei, tot ce contează este ceea ce este în interior. Din fericire pentru ei și pentru Zach, dragostea pe care a simţit-o pentru câinii săi i-a adus salvarea şi acest lucru a fost suficient pentru a-și învinge demonii, producând o schimbare uriaşă în cadrul comunităţii din jurul lor.

Împărtăşiţi tuturor prietenilor această poveste minunată despre iubirea pură a animalelor, devotamentul şi puterea lor miraculoasă de vindecare!

Ţi-a plăcut acest articol?