LiveBiz
Salvamarii „confiscă” telefoanele mobile ale tuturor părinților prezenți pe plajă, pentru a-și putea supraveghea copiii

Salvamarii „confiscă” telefoanele mobile ale tuturor părinților prezenți pe plajă, pentru a-și putea supraveghea copiii

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Salvamarii „confiscă” telefoanele mobile ale tuturor părinților prezenți pe plajă, pentru a-și putea supraveghea copiii

Cu siguranţă nu o dată aţi fost puşi în situaţia de a asista la trista scenă în care copil se joacă pe nisip, poate singur, în timp ce mama lui este absorbită în totalitate de telefonul mobil. De fapt, din ce în ce mai des, pentru mulţi dintre părinţii zilelor noastre telefonul mobil este un adevărat obstacol între ei şi copiii lor!

Pe lângă faptul că provoacă daune ireversibile dezvoltării copiilor, slăbind totodată relaţiile de familie, această tendinţă poate deveni şi o adevărată problemă de siguranţă. Realitatea confirmă din ce în ce mai des faptul că un copil riscă să fie mult mai expus în faţa pericolelor din cauză că este lăsat nesupravegheat. O problemă care, după cum veţi vedea, este foarte importantă pentru cei care se implică în siguranţa cetăţenilor.

Pentru a creşte gradul de conştientizare cu privire la acest aspect, voluntarii Asociaţiei de Salvare Södra Älvsborg au demarat o iniţiativă însoţită de un videoclip amuzant: în timp ce sunt pe plajă cu copiii, părinţii trebuie să „predea” telefonul mobil.

În videoclipul amuzant, puteţi vedea doi agenţi care patrulează pe plaja unde mulţi copii se joacă nesupravegheaţi. De îndată ce văd o mamă absorbită de telefonul ei mobil, se apropie şi i-l smulg din mână, invitând-o să acorde atenţie copiilor ei.

Vattensäkerhet

Låt mobilen vila på badstranden. Ge badande barn din fulla uppmärksamhet i sommar!

Posted by Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund on Friday, July 6, 2018

Pe scurt, privind dincolo de provocare şi nota usor amuzantă a videoclipului, rămânem cu o reflecţie: oare câte incidente neplăcute am putea evita şi câte experienţe minunate am putea avea cu copiii noştri dacă ne-am lua ochii de la smartphone?

Este o problemă generală care se întâmplă la nivel global… dar este nevoie doar de un pic de bun simţ pentru a o stopa!

Ţi-a plăcut acest articol?