LiveBiz
Iapa înfometată este aruncată în noroi și lăsată să moară: voluntarii o salvează și acum câștigă premiu după premiu

Iapa înfometată este aruncată în noroi și lăsată să moară: voluntarii o salvează și acum câștigă premiu după premiu

LiveBiz » Animale » Iapa înfometată este aruncată în noroi și lăsată să moară: voluntarii o salvează și acum câștigă premiu după premiu

Apelul primit din partea unui cetăţean i-a condus de voluntarii de la British Horse Society către o descoperire sumbră pe un şantier din Anglia. Voluntarii nu erau siguri că vor avea succes, dar în cele din urmă au reuşit să ajungă la timp şi să salveze o viaţă.

Şantierul din East Durham este un loc abandonat şi acoperit cu gunoi şi resturi împrăştiate peste tot. Acolo, cufundat în noroi, au găsit ceea ce au crezut pentru prima dată că este trupul unui cal mort.

A call from a member of the public to the RSPCA, led to a BHS volunteer making a visit to an East Durham building site…

Gepostet von Here4Horses am Sonntag, 19. Juli 2020

Era murdară şi slăbită, dar, la o inspecţie mai atentă, au găsit iapa, pe care au numit-o Heidi, încă respirând.

S-a dovedit a fi unul dintre cele mai severe cazuri de neglijare pe care îl văzuseră vreodată şi, fără nicio ezitare, au trecut la acţiune.

„Au fost nevoie de cinci persoane pentru a o ridica în picioare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Here 4 Horses Equine Charity.

Se pare că proprietarul acelui şantier chemase pe cineva să ia corpul calului, crezând că era mort.

Posted by Here4Horses on Sunday, July 19, 2020

„Că a crezut că este deja moartă este irelevant – a fost supusă celor mai groaznice suferinţe”, a declarat Wendy Suddes de la organizaţia non-profit Here4Horses pentru Bored Panda.

Organizaţia non-profit a făcut tot ce a putut pentru a se asigura că aceasta biată iapă va supravieţui. A fost o acţiune rapidă de a o lua şi a o duce la adăpost deoarece nici măcar nu s-a putut ridica când a fost văzută pentru prima dată.

„Primele zile au fost extrem de dificile; ne-am ocupat să îi planificăm hrana deoarece avea un nivel atât de scăzut de proteine ​​încât a fost necesară o transfuzie de plasmă”, a spus Wendy.

Posted by Here4Horses on Sunday, July 19, 2020

De fapt, a durat mai bine de 5 săptămâni pentru ca iapa slăbită să poată sta singură pe propriile picioare.

„Prea multe răni, viermi, paraziţi şi infecţii avuseseră timp să se dezvolte în trupul ei şi a durat luni de zile până când Heidi a fost suficient de puternică pentru a alerga liberă pe păşunile noastre”, a adăugat Wendy.

Sursa: Here4Horses

Dar, datorită caracterului ei puternic şi hotărârii de a supravieţui, în cele din urmă ea a reuşit.

Heidi a fost un caz de cruzime şi neglijare nemaiîntâlnit de organizaţia non-profit până atunci, dar totul e bine când se termină cu bine şi se poate bucura de viaţa pe care o merită, fiind premiată la toate concursurile de profil la care participă.

Mulţumită lui Wendy şi echipei sale, Heidi are acum toată viaţa înainte, frumoasa ei coamă a crescut din nou şi îşi trăieşte cele mai bune momente de până acum.

Oricine este responsabil pentru o astfel de cruzime ar trebui adus în faţa justiţiei şi să i se interzică să mai deţină vreodată un animal.

Distribuiţi articolul pentru a aduce un omagiu tuturor eroilor care i-au salvat viaţa şi i-au oferit o nouă şansă binemeritată.

Ţi-a plăcut acest articol?