LiveBiz
Câinele este găsit cu o formă atât de avansată de scabie, încât pielea lui ajunsese să arate ca piatra

Câinele este găsit cu o formă atât de avansată de scabie, încât pielea lui ajunsese să arate ca piatra

LiveBiz » Animale » Câinele este găsit cu o formă atât de avansată de scabie, încât pielea lui ajunsese să arate ca piatra

De parcă viaţa de pe străzi nu ar fi fost şi aşa destul de dificilă, câinele despre care vom afla în continuare suferea de probleme grave de sănătate, astfel încât viaţa lui de zi cu zi ajunsese să fie plină de durere şi singurătate.

Doar o minune a făcut ca patrupedul să fie salvat în ultimul moment de la un sfârşit trist, după ce un om cu suflet bun a alertat voluntarii de la Animal Aid Unlimited, India.

Câinele suferea de o formă de scabie atât de avansată, încât pielea lui s-a pietrificat. Arată ca faţada clădirii unde cu ultimele sale puteri reuşise să se adăpostească. Poate tocmai din cauza durerilor pe care le îndura, a ales acest loc unde voia să-şi găsească sfârşitul…

Când scabia nu este tratată la vreme, ajunge să se transforme într-o „crustă”, despre care medicii veterinari spun că este incredibil de dureroasă. Protagonistul acestor imagini îşi pierduse toată blana şi nu mai avea nimic care să-l apere de frigul sau ploaia de afară.

Dar voluntarii de la Animal Aid Unlimited nu aveau de gând să lase lucrurile la voia întâmplării. Au numit câinele Shylo şi l-au transferat la centrul de salvare. Au fost deosebit de atenţi cu el din cauza pielii sale delicate. Câinele era, de asemenea, şi foarte nervos.

Nu era timp de pierdut, drept urmare tratamentul său a început imediat.

Acesta consta în ungerea întregului corp cu unguente speciale de mai multe ori pe zi care să atenueze senzaţia puternică de mâncărime. În paralel a început şi o dietă bogată în nutrienţi, care să-i asigure aportul necesar de vitamine şi minerale.

Shylo plângea de durere la primele sale băi medicamentoase. Era speriat pentru că nu înţelegea ce se întâmplă, dar îngrijitoarea sa a vorbit cu el cu multă blândeţe şi a încercat să-l calmeze.

Noii săi prieteni au făcut tot posibilul să-i câştige încrederea. Dacă simţeau că intră într-o zonă de disconfort, făceau pauză şi reveneau atunci când patrupedul se calma. După cum spune şi videoclipul „Nu a ştiut niciodată ce înseamnă o atingere blândă”. Salvatorii au fost conştienţi de la început că drumul către însănătoşire este un proces îndelungat, dar nimeni s-a dat bătut.

A fost nevoie de timp pentru a-şi vindeca trupul şi sufletul, dar tot efortul a meritat. Doar priviţi-l acum pe Shylo cât de frumos este!

Este fericit şi sănătos – şi adoră să zâmbească!

Fiecare animal merită salvat. Shylo este dovada vie că totul se poate schimba cu puţină dragoste şi răbdare. Urmăriţi videoclipul de mai jos pentru a vedea întreaga transformare a lui Shylo.

Distribuiţi această salvare cu final fericit cu familia şi prietenii!

Ţi-a plăcut acest articol?