LiveBiz
Doi prieteni salvează câinele care se lupta pentru propria viaţă pe un lac îngheţat

Doi prieteni salvează câinele care se lupta pentru propria viaţă pe un lac îngheţat

LiveBiz » Animale » Doi prieteni salvează câinele care se lupta pentru propria viaţă pe un lac îngheţat

Salvările prietenilor noştri blănoşi ne surprind întotdeauna. Adesea ajung să fie poveşti cu final fericit, dar alteori apar unele probleme care implică chiar şi riscuri.

Aşa cum s-a întâmplat şi în cazul acestui câine, care a rămas captiv în mijlocul unui lac îngheţat. Din fericire, un scafandru a reuşit să traverseze gheaţa şi să ajungă la el pentru a-l salva.

Poate părea incredibil, dar acest căţeluş chiar a avut mare noroc să fie salvat de la temperaturi cu mult sub zero grade după ce doi bărbaţi s-au apropiat de el într-o canoe pentru a-l elibera.

Acest incident s-a petrecut în Scoţia, în zona Digby. Potrivit declaraţiilor localnicilor, Nathaniel Dentin a fost anunţat printr-un telefon că cineva a văzut un câine pierdut şi dezorientat prins în straturile de gheaţă şi zăpadă.

Câinele era atât de îngrozit, încât nici nu putea să se mişte.

Viaţa lui era în pericol, deoarece gheaţa se putea sparge în orice moment şi astfel putea ajunge în apa rece.

Nathaniel l-a chemat imediat pe prietenul său Mike Titus, pentru a-l ajuta cu această salvare. Amândoi au urcat în canoe pentru a se putea apropia în condiţii de siguranţă de animalul înspăimântat şi au folosit o dronă pentru a survola zona în care se afla câinele.

Când au ajuns la locul respectiv, şi-au dat seama că o parte din lac a fost redeschisa de trei sau patru zile. Aşadar, exista o porţiune unde gheaţa se topise deja şi care era foarte favorabilă, deoarece le-a permis să vâslească direct acolo unde era câinele.

Atunci Nathaniel a avut ideea să-şi îmbrace costumul de neopren şi să-şi croiască drum prin gheaţă pentru a salva câinele. Dar nu i-a fost uşor, deoarece ruperea gheţii necesită timp.

„M-am scufundat şi am înotat de parcă aş fi avut 20 de ani”, a spus Nathaniel.

Când au ajuns la câine, şi-au dat seama că bietul animal era mai îngrozit decât credeau şi nu ar mai fi rezistat mult. Cu toate acestea, au reuşit să-l convingă să vină în canoe.

L-au transportat imediat la Digby Municipal Dog Control, unde medicii l-au examinat și au confirmat că este perfect sănătos.

Vecinii din zona lacului au spus că l-au văzut-o cutreierând curțile în urmă cu câteva zile. Pentru Carla Smith-Titus, soția lui Mike a fost o adevărată binecuvântare că era pe gheață, deoarece s-a dovedit a fi singura modalitate de a-l salva.

Investigaţiile pentru localizarea şi identificarea stăpânului câinelui nu au avut niciun rezultat, motiv pentru care se crede că patrupedul salvat este un exemplar care trăia pe străzi.

Acum, Digby Municipal Dog Control speră să-i găsească o familie iubitoare care să vrea să-l adopte şi să-i ofere toată dragostea pe care o merită.

Ţi-a plăcut acest articol?