LiveBiz
Stăpânii vor să sacrifice bătrânul câine pentru că s-au săturat să-l țină: veterinarul refuză și îl duce la un adăpost

Stăpânii vor să sacrifice bătrânul câine pentru că s-au săturat să-l țină: veterinarul refuză și îl duce la un adăpost

LiveBiz » Animale » Stăpânii vor să sacrifice bătrânul câine pentru că s-au săturat să-l țină: veterinarul refuză și îl duce la un adăpost

Expresia „câinele este cel mai bun prieten al omului”, din păcate, nu se aplică întotdeauna în ambele sensuri. Acesta este şi subiectul poveştii de mai jos. Afecţiunea necondiţionată a prietenilor cu patru picioare nu este mereu recompensată cu aceeaşi recunoştinţă.

Se poate întâmpla ca un animal care s-a dedicat în întregime proprietarului său să fie aruncat pur şi simplu ca un obiect uzat sau rupt. Din fericire, unii oameni cunosc valoarea animalelor şi, asemeni colecţionarilor, depun toate eforturile pentru salvarea acestor comori nepreţuite.

Imagine: Old Dog Home

În Atlanta, SUA, o familie a contactat un medic veterinar pentru a-i cere să le eutanasieze câinele. Această decizie extremă este, în general, asociată cu episoade repetate de agresivitate sau chiar cu probleme de sănătate incurabile. Dar de data aceasta stăpânii erau doar „obosiţi” să-i poarte de grijă şi voiau să scape de el.

Cu toate acestea, medicul în cauză a ales să nu satisfacă cererea şi să încerce o altă cale. După o serie de apeluri telefonice, a contactat-o ​​pe Melissa Elliott, directorul centrului Old Dog Home. Unitatea este situată în Conyers, Georgia şi este un adăpost pentru câinii cu vârste de peste 7 ani.

Este un fel de centru al persoanelor în vârstă, dar pentru animalele fără adăpost sau abandonate. Aici câinii rămân cât timp este nevoie pentru a-şi găsi o nouă casă sau a trăi a ultima parte a vieţii în pace.

Imagine: Old Dog Home

Centrul era plin în acel moment. Dar când Melissa a auzit această poveste sfâşietoare, a fost atât de emoţionată, încât a făcut tot posibilul să primească un nou oaspete.

Câinele, numit ulterior Holly, avea între 10 şi 12 ani. Starea lui era destul de bună, dar părea foarte confuz şi probabil că avea o uşoară infecţie. Asta ar fi explicat comportamentul său oarecum ciudat. Melissa l-a luat la ea, i-a acordat îngrijirea necesară şi l-a răsfăţat cât de mult a putut. A durat ceva timp, dar în cele din urmă, Holly s-a simţit calm şi sigur. Când va fi complet recuperat, va putea fi adoptat şi de data aceasta de cineva care îl va iubi până la sfârşitul vieţii sale!

Ţi-a plăcut acest articol?