LiveBiz
Fără auz şi grav rănită, tânăra supravieţuieşte unei căderi dramatice mulţumită câinelui apărut de nicăieri

Fără auz şi grav rănită, tânăra supravieţuieşte unei căderi dramatice mulţumită câinelui apărut de nicăieri

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Fără auz şi grav rănită, tânăra supravieţuieşte unei căderi dramatice mulţumită câinelui apărut de nicăieri

La cei douăzeci și unu de ani ai săi, Amelia Milling este o tânără care adoră drumețiile mai mult decât orice altceva.

Tânăra este complet lipsită de auz, dar acest lucru nu o împiedică să meargă în aventuri incredibile în întreaga lume!

Amelia Milling / Facebook

În iunie 2018, Milling a mers în Alaska pentru a parcurge traseul Crow Pass din Chugach State Park. Aceasta trebuia să fie o excursie de trei zile, dar, din nefericire, după numai 6 kilometri, tânăra a alunecat şi a căzut pe un versant înzăpezit.

Milling s-a prăbuşit aproape 90 de metri, lovindu-se de un bolovan. Apoi, a căzut încă 110 metri înainte de a se opri în cele din urmă. Milling s-a rănit grav la un picior în urma căzăturii, lucru care a făcut-o să-şi dea seama că restul traseului va fi o mare provocare.

Amelia Milling / Facebook

După ce Milling şi-a inspectat rănile, a observat o siluetă albă în depărtare. La început s-a panicat, crezând că era un lup. Dar pe măsură ce animalul s-a apropiat de ea, şi-a dat seama că era un Malamut.

Milling a citit medalionul agăţat de zgarda câinelui şi a aflat că numele lui era Nanook. Patrupedul dădea bucuros din coadă, semn clar că se afla acolo pentru a o ajuta pe tânăra rănită.

Sharon McMullan Milling / Facebook

Nanook a condus-o pe Milling înapoi până la traseul marcat. El a rămas cu aceasta pe tot parcursul zilei şi apoi a petrecut noaptea lângă ea, ţinându-i de cald.

A doua zi, piciorul lui Milling arăta şi mai rău, iar traseul devenea mai complicat. Milling şi Nanook au ajuns la un râu, iar Milling a fost nevoită să intre în apă pentru a-l traversa. Curentul era însă prea puternic, iar Milling risca să fie luată de ape. Din fericire, Nanook a apucat-o cu dinţii şi a tras-o înapoi la mal.

Odată ce s-a văzut pe uscat, Milling şi-a dat seama că nu avea nicio şansă să continue. Ea a folosit telefonul apelând numărul de urgenţe pentru a cere ajutor. Nanook a rămas alături de ea până când echipajul de prim ajutor a sosit cu elicopterul, salvând-o pe Milling.

Nanook Swift / Facebook

După ce a ajuns acasă din excursie, Milling a aflat de pe Internet că nu era singura persoană pe care Nanook o ajutase.

Nanook şi proprietarul său locuiesc lângă Crow Pass Trail, iar câinele adoră să însoţească persoanele dornice de aventură care vin să parcurgă acest traseu. Nanook petrece atât de mult timp pe munte, încât proprietarul său a decis să graveze „Câinele ghid al traseului Crow Pass” pe medalionul de la gâtul acestuia!

Nanook Swift / Facebook

Nanook a salvat, de asemenea, mulţi alţi turişti aflaţi în situaţii extreme.

Proprietarul lui Nanook ştie că patrupedul său curajos a salvat cel puţin trei adulţi şi o fetiţă din acelaşi râu în care Milling a fost prinsă de curenţii puternici. De asemenea, bărbatul recunoaşte că nu ar fi surprins dacă ar afla că numărul celor pe care Nanook i-a salvat este mai mare!

„Nookie este un erou modern, de tip Lassie”, a declarat Lt. Eric Olsen, unul dintre salvatorii sosiţi în ajutorul lui Milling, pentru KTVA-TV.

Nanook Swift / Facebook

Proprietarul lui Nanook a decis să deschidă o pagină de Facebook, unde oamenii pot împărtăşi experienţele din timpul întâlnirilor cu Nanook. Recent, câinele a petrecut trei zile de drumeţie cu diverse grupuri în ambele sensuri ale traseului Crow Pass:

„După o aventură de trei zile pe traseul Crow Pass, Nanook este în sfârşit acasă. Se pare că el a parcurs traseul de câteva ori cu oameni diferiţi, înainte de a se decide pe cine să însoţească până la Eagle River. Un mare mulţumesc tuturor celor care mi-au trimis mesaje (şi zeci de fotografii şi clipuri video), permiţându-mi să aflu ce a făcut în tot acest timp!”

Nanook Swift / Facebook

Nanook este un câine incredibil care a ajutat nenumăraţi turişti aflaţi în situaţii periculoase. Acest câine este un adevărat erou!

Ţi-a plăcut acest articol?