LiveBiz
Tânărul fără auz adoptă un câine surd şi îl învaţă limbajul semnelor

Tânărul fără auz adoptă un câine surd şi îl învaţă limbajul semnelor

LiveBiz » Animale » Tânărul fără auz adoptă un câine surd şi îl învaţă limbajul semnelor

Nick Abbott este un bărbat de 31 de ani din Maine, SUA, care s-a născut într-o lume în care nu poate auzi nimic. Într-una din zile, când Nick răsfoia pagina de Facebook a organizaţiei de salvare a animalelor NFR Maine, a văzut un căţeluş care venise pe lume cu aceleaşi probleme de auz ca şi el.

Căţelul, al cărui nume este Emerson, a fost dat spre adopţie prin programul celor de la NFR. Nick şi-a dat seama imediat că dacă ar fi să adopte un căţeluş, acela cu siguranţă era Emerson.

Ar fi putut alege ceva mai potrivit decât un animal care se confruntă cu aceeaşi problemă ca Nick? Cu siguranţă nu!

Fără să stea pe gânduri, Nick a contactat de îndată organizaţia NFR şi a făcut toate demersurile pentru adopţie.

Când salvatorii l-au găsit iniţial pe Emerson rătăcind pe străzile din Maine, şi-au dat seama că era un câine vagabond. La sosirea sa la adăpost, căţelul a fost diagnosticat cu parvoviroză. O boală care afectează puii nevaccinaţi şi care poate fi mortală dacă nu este tratată imediat.

După ce a trecut de acest obstacol, personalul medical a fost descurajat atunci când şi-a dat seama că puiul în vârstă de 12 săptămâni era surd! Toţi se întrebau dacă îi vor găsi vreodată o familie iubitoare care să-l adopte.

Deşi echipa de la adăpost începuse să-şi dea seama că integrarea lui într-o familie perfectă pentru Emerson ar fi imposibilă, se străduiau să facă tot ce le stătea în puteri împărtăşind povestea căţelului pe pagina de Facebook a adăpostului pentru a-i găsi un cămin permanent.

Din fericire, oamenii de la adăpost nu şi-au pierdut speranţa, pentru că, la scurt timp după ce au încărcat fotografiile şi i-au relatat povestea, Nick l-a văzut şi a rugat-o pe mama lui să sune rapid la adăpost.

Femeia le-a spus că fiul ei îşi doreşte să-l cunoască pe Emerson pentru că avea senzaţia că erau sortiţi unul pentru celălalt.

În urma apelului telefonic, Nick şi mama lui s-au deplasat la adăpost pentru a-l întâlni pe Emerson.

Nu ştiau care va fi reacţia căţelului, însă Nick, mama lui şi toată echipa de adăpost au fost surprinşi să vadă cât de repede Emerson părea să comunice cu viitorul său proprietar.

De îndată ce Emerson l-a privit în ochii pe Nick, parcă a ştiut că şi-a găsit proprietarul perfect. Căţelul s-a dus instantaneu şi s-a aşezat în tăcere la picioarele lui Nick. Acela a fost momentul când toată lumea a căzut de acord că cei doi sunt sortiţi unul pentru celălalt.

Imediat ce Nick l-a adus pe Emerson acasă, tânărul a început munca neobosită de a-i arăta căţelului cum să observe şi să înţeleagă limbajul semnelor, dar mai ales pentru ca ei să poată comunica unul cu celălalt.

Ca o dovadă a răbdării şi abilitaţilor uimitoare ale lui Nick, Emerson a învăţat noul limbaj mai repede decât oricine şi-ar fi putut imagina!

Căţelul cunoaşte deja semnele! Nu numai că ştie să latre când Nick îşi mişcă lobul urechii, dar ştie să recunoască semnele atunci când este chemat, când i se cere să se aşeze, sau să stea culcat!

Aşa cum oricine poate intui, cei doi au stabilit o legătură minunată, fiind prieteni de nedespărţit.

Deficienţele de auz cu care se confruntă nu i-au ajutat doar să devină cei mai buni prieteni, ci mai mult, aceştia învaţă o mulţime de lucruri unul de la celălalt. Nick a făcut chiar şi un cont Instagram numit Nick şi Emmerson unde îşi ţine fanii la curent cu aventurile a ceea ce Nick numeşte „Doi băieţi surzi”!

Pentru a descoperi povestea lor emoţionantă, vizionaţi videoclipul de mai jos.

Distribuiţi acest articol cu prietenii şi familia pe Facebook.

Ţi-a plăcut acest articol?