LiveBiz
Tatăl o roagă să nu dezvăluie nimănui că este măturător stradal: Ea arată tuturor o fotografie plină de dragoste şi demnitate

Tatăl o roagă să nu dezvăluie nimănui că este măturător stradal: Ea arată tuturor o fotografie plină de dragoste şi demnitate

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Tatăl o roagă să nu dezvăluie nimănui că este măturător stradal: Ea arată tuturor o fotografie plină de dragoste şi demnitate

Uneori credem că slujba şi poziţia socială ale unei persoane sunt lucruri direct legate de succesul, maturitatea şi fericirea pe care le are. Poate tocmai datorită unei societăţi în care aspectul este totul, ne lăsăm purtaţi de nevoia de a „părea” perfecţi, bogaţi şi cu o carieră care ne face să ne simţim împliniţi.

În realitate, este suficient să te opreşti doar o clipă pentru a reflecta şi a-ţi da seama că o astfel de gândire este superficială. Din fericire, există poveşti – precum cea pe care urmează să o citiţi – şi care reuşesc să ne înveţe ceva valoros despre viaţă. Protagoniştii sunt o fată iraniana şi umilul ei tată, care lucrează ca angajat la curăţarea străzilor.

L-am numit pe acest om „smerit”, dar smerenia sa nu este şi nu a fost niciodată sinonimă cu inferioritatea. Dimpotrivă! Acest tată şi-a câştigat mereu existenţa cu transpiraţie şi efort, lucrând pentru a asigura un viitor mai bun celor dragi. Şi munca lui a dat roade pe măsură ce fiica sa a devenit o femeie de succes. Cu toate acestea, bărbatul nu a acceptat niciodată pe deplin slujba sa, pentru el fiind mereu un motiv de ruşine.

Temându-se că fiica lui se va ruşina de el şi de locul său de muncă, bărbatul i-a cerut favoarea de a nu povesti nimănui despre ceea ce face, astfel încât ea să nu fie expusă la posibile motive de râs sau tachinări. Fiica, însă, în loc să fie de acord cu ruşinea părintelui, a decis să acţioneze într-o manieră exemplară, răspunzând cu o fotografie şi câteva cuvinte care au făcut rapid înconjurul lumii.

„Tatăl meu este un măturător stradal, el este mândria mea. Te iubesc tată!”. Câteva cuvinte simple, alături de o fotografie de-a ei îmbrăţişându-şi tatăl în haine de lucru. O imagine şi o descriere care merită mai mult de o mie de cuvinte, pentru mândria şi emoţia pe care le transmit. După ce tânăra a împărtăşit fotografia pe web, a urmat un val de comentarii şi complimentele admirative de la mii şi mii de oameni din întreaga lume.

Deşi să trăieşti zi de zi cu mâhnirea aceasta nu este un lucru uşor pentru nimeni, putem fi siguri că reacţia fiicei sale a arătat tuturor cât de frumos a fost crescută, cu valori şi principii solide, capabile să dărâme orice prejudecăţi.

Fiecare slujbă are demnitatea ei şi nu este niciodată prea târziu să o spui cu voce tare către lumea întreagă.

Dacă-ţi place acest articol, distribuie-l şi prietenilor tăi.

Ţi-a plăcut acest articol?