LiveBiz
Tigroaica aduce pe lume doi pui lipsiţi de viaţă, apoi îngrijitorii înmărmuresc când instinctul matern intervine

Tigroaica aduce pe lume doi pui lipsiţi de viaţă, apoi îngrijitorii înmărmuresc când instinctul matern intervine

LiveBiz » Animale » Tigroaica aduce pe lume doi pui lipsiţi de viaţă, apoi îngrijitorii înmărmuresc când instinctul matern intervine

Există puţine lucruri pe Pământ mai frumoase decât minunea venirii pe lume a unui pui. Fiecare specie are complicaţiile sale când vine vorba de acest moment unic – însă obiceiurile tigrului sunt cu adevărat fascinante. Acest eveniment rar a fost dezvăluit recent publicului larg, când Kaitlyn, o tigroaică de Sumatra, a adus pe lume doi pui de sex masculin.

Din nefericire, lucrurile au pornit anevoios în cazul primului pui, care se străduia din răsputeri să respire în primele sale clipe pe această lume. Cu toate acestea, instinctul matern al lui Kaitlyn şi-a făcut simţită prezenţa şi tigroaica a intervenit pentru a-i elibera de urgenţă căile respiratorii. Este o bucurie imensă că echipa de îngrijitori de la Australia Zoo a împărtăşit această filmare înduioşătoare, pentru ca o lume întreagă să o poată vedea…

YouTube

Din păcate, tigrul de Sumatra este unul dintre cele mai periclitate animale. Comercializarea dinţilor, ghearelor, pielii şi mustăţilor de tigru de Sumatra în pieţele din insula indoneziană pun specia pe lista celor pe cale de dispariţie. Studii recente estimează că în lume ar mai exista doar 400-600 de exemplare aflate în sălbăticie. De aceea, au fost puse în aplicare programe speciale de conservare a speciei (cum ar fi combaterea braconajului sau monitorizarea cu atenţie a sarcinii lui Kaitlyn pentru ca totul să fie un succes).

Organizaţiile de protecţie a animalelor depun eforturi uriaşe pentru a proteja tigrul de Sumatra să nu dispară ca în cazul verişorilor săi, tigrul de Bali şi cel Javaian. Devenind mamă pentru prima dată, era chiar mai important pentru îngrijitori să urmărească îndeaproape venirea pe lume a puilor lui Kaitlyn. Era necesar să fie pregătiţi pentru a-i sări de urgenţă în ajutor dacă ceva nu mergea bine.

YouTube

Din fericire, Kaitlyn se comportă ca o mamă cu experienţă şi începe să lingă primul pui imediat după ce acesta îşi face apariţia. Acest gest stimulează plămânii puiului, încurajându-l să înceapă să respire singur. Dar, chiar în timp ce Kaitlyn îşi linge primul pui, acesta începe să-şi revină. Tigroaica nu renunţă!

Proaspăta mamă îşi curăţă viguros puiul până când reuşeşte să îl facă să tragă singur o gură de aer. Urmăriţi cu atenţie acest moment incredibil, dar mai ales instinctul impresionant al lui Kaitlyn în videoclipul de mai jos. Cu siguranţă este o mamă tare mândră!

Distribuiţi acest videoclip impresionant tuturor prietenilor de pe Facebook.

Ţi-a plăcut acest articol?