LiveBiz
Căţeluşa folosită pentru reproducere a fost abandonată ca un gunoi şi ultima parte a vieţii şi-a trăit-o ca o regină

Căţeluşa folosită pentru reproducere a fost abandonată ca un gunoi şi ultima parte a vieţii şi-a trăit-o ca o regină

LiveBiz » Animale » Căţeluşa folosită pentru reproducere a fost abandonată ca un gunoi şi ultima parte a vieţii şi-a trăit-o ca o regină

Victoria şi-a trăit viaţa cu o singură menire: aceea de a fi o maşinărie a creaţiei. O biată căţeluşă al cărei singur scop era să facă pui. Şi când nu a mai putut, a fost abandonată ca un gunoi.

Şi-a trăit viaţa într-o fermă de reproducere de la periferia oraşului Lancaster, Pennsylvania. Nu ştia cum este să fie iubită. De fapt, ea a fost grav rănită de mai multe ori, inclusiv la un ochi de către un alt câine care i-a provocat leziuni permanente. De asemenea, o maşină de tuns iarba a accidentat-o la un picior. Nu a primit nicio îngrijire veterinară, lucru care i-a agravat rănile. Viaţa ei a fost cu adevărat dureroasă.

Când Victoria a împlinit 10 ani, întrucât era prea bătrână ca să mai aibă pui, persoana care conducea ferma a abandonat-o ca pe un gunoi. Ce inimă să ai să poţi face aşa ceva! Din fericire, o asociaţie de salvare a animalelor numită „Finding Shelter Animal Rescue” a auzit despre Victoria şi Herbert, cofondatorul ei, a venit de urgenţă să o salveze.

Când Herbert a ajuns la fermă, Victoria era îngrozită şi plângea neîncetat. Fermierul fără inimă nu şi-a dorit ca salvatorul să calce pe terenul său, drept urmare a abandonat-o pe Victoria închisă într-o cuşcă la marginea proprietăţii sale!

Victoria era acum în siguranţă, dar starea ei era gravă. Era infestată cu purici, abia se putea deplasa şi oamenii o îngrozeau. Dacă cineva se apropia de ea, începea să tremure de teamă şi mârâia instinctiv. Bietul câine avea nevoie de mult ajutor.

Victoria a mers în cele din urmă la un medic veterinar şi, cu tratament adecvat, după un deceniu, şi-a recăpătat capacitatea de a merge. Victoria începea să înţeleagă faptul că oamenii din jurul ei ţineau la ea şi nu-i doreau în niciun fel răul. A început să aibă încredere în ei şi viziunea ei asupra lumii înconjurătoare s-a schimbat complet.

Apoi, din păcate, Victoria a început să dea semnele unei boli numită „Mielopatie degenerativă canină”. După tot ce a îndurat în trecut şi recenta schimbare – Victoria a primit mai puţin de un an de trăit. Salvatorii au simţit că totul se năruie în jurul lor.

După ce au aflat vestea devastatoare, Herbert şi soţia sa au decis să facă pentru ea tot ceea ce i-ar fi adus un strop de fericire: să-i ofere viaţa pe care nu a avut-o niciodată. Au început o campanie numită „V pentru Victoria”, o listă cu toate lucrurile pe care credeauo că-i vor face zilele rămase mai frumoase, cum ar fi achiziţia primei sale jucării, o vizită din partea lui Moş Crăciun!

Lista Victoriei mai includea să fie invitată într-o emisiune la radio şi să devină ofiţer onorific K-9!

Cea mai bună parte a listei? Un departament local de pompieri a auzit de Victoria şi a vrut să facă ceva special pentru această căţeluşă eroină. Au planificat o paradă doar pentru ea! Întreaga comunitate s-a reunit pentru a-i arăta cât de mult este iubită.

Victoria a fost încântată! A zâmbit până la capăt. Câinele care a fost folosit şi apoi aruncat ca gunoi a ştiut în cele din urmă cum arată dragostea. Viaţa ei a avut întotdeauna un înţeles, dar în cele din urmă a ştiut ce a însemnat ea cu adevărat.

Ţi-a plăcut acest articol?