LiveBiz
Fără să ştie că proprietarul său a murit, câinele loial îl aşteaptă în fiecare zi să se întoarcă acasă

Fără să ştie că proprietarul său a murit, câinele loial îl aşteaptă în fiecare zi să se întoarcă acasă

LiveBiz » Animale » Fără să ştie că proprietarul său a murit, câinele loial îl aşteaptă în fiecare zi să se întoarcă acasă

Legăturile care se stabilesc între câini şi stăpânii lor sunt mai puternice şi mai frumoase decât la orice altă specie, ca să nu mai vorbim de loialitatea care îi caracterizează. Dovada vie a acestui lucru se regăseşte şi în cazul unui căţeluş din Mexic care îşi aşteaptă proprietarul în fiecare zi; dar ceea ce nu ştie câinele este faptul că omul său drag nu se va mai întoarce niciodată.

Jacob este un patruped care pe vremuri rătăcea pe străzile cartierului Olivares, din Hermosillo, statul Sonora. Până într-o zi, când un bărbat cu inimă bună care lucra ca paznic l-a adoptat şi l-a îngrijit cu multă dragoste.

Relaţia dintre cei doi a fost cu totul specială, căţeluşul petrecându-şi aproape toată viaţa alături de omul bun. Loialitatea câinelui a fost remarcabilă, l-a însoţit aproape în fiecare zi la serviciu şi l-a aşteptat la ieşire pentru a merge împreună acasă.

Ce putea să-şi dorească mai mult drăguţul animal? Avea o casă frumoasă, o familie care l-a copleşit cu dragoste şi afecţiune, dar într-o noapte fatidică, când paznicul a plecat să-şi îndeplinească îndatoririle, a întâlnit doi oameni care se băteau, iar când a încercat să-i despartă, a fost rănit mortal.

Jacob încă îl aşteaptă în fiecare seară pe prietenul său drag, sperând din suflet să-l revadă. În fiecare zi stă pe trotuar şi se uită la uşa unde îşi avea serviciul proprietarul său. Când se lasă noaptea şi oboseala îl toropeşte, se întinde şi adoarme.

Aşa îşi petrece fiecare zi, iar tristeţea infinită pe care o simte se reflectă în chipul şi în corpul lui deja îmbătrânit. O vecină din zonă, pe nume Heydi Rivera, şi-a dat seama prin ce trece bietul animal şi a încercat să descopere cauza care l-a adus în această stare.

Heydi este o mare iubitoare de câini şi depune toate eforturile pentru a-i salva de pe străzi.

Inima i s-a sfărâmat în mii de bucăţi când a aflat despre evenimentele triste prin care a trebuit să treacă credinciosul câine. Jacob a fost numit Hachiko din Sonora, datorita asemănării cazului său cu ceea ce s-a întâmplat cu cunoscutul câine japonez, care timp de nouă ani şi-a aşteptat stăpânul în Gara Shibuya, unde se revedeau mereu după muncă.

„Jacob, în ​​fiecare seară îşi aşteaptă stăpânul la ieşirea din clădirea unde bărbatul muncea. Văzând că stăpânul său nu pleacă niciodată, se retrage şi se refugiază pe trotuarul unei case”, povesteşte Heydi.

Femeia este foarte preocupată de viaţa pe care o duce animalul solitar. Trăieşte mulţumită grijii câtorva oameni, însă riscul pe care şi-l asumă locuind sub cerul liber este foarte mare.

„A fost deja împuşcat pe stradă şi a fost tratat de un veterinar cu suflet bun. Vecinii îl hrănesc şi îi lasă mereu apă proaspătă, dar asta nu este suficient. Are nevoie de un cămin, unde să îşi petreacă ultimii ani alături de o familie care să-l facă să se simtă iubit”, mărturiseşte femeia.

Originalul Hachiko, care şi-a aşteptat ani la rând stăpânul într-o gară.

Heydi şi alţi câţiva vecini fac tot posibilul să convingă oamenii să-l adopte. Dar Jacob încă îşi aşteaptă răbdător omul mult iubit, o loialitate care rezistă în faţa tuturor încercărilor pe care viaţa i le-a scos în cale.

Ţi-a plăcut acest articol?