LiveBiz
Un câine orb o întâmpină pe proaspăta surioară nou-născută: „Îi pasă enorm de ea”

Un câine orb o întâmpină pe proaspăta surioară nou-născută: „Îi pasă enorm de ea”

LiveBiz » Animale » Un câine orb o întâmpină pe proaspăta surioară nou-născută: „Îi pasă enorm de ea”

Samara Barreto a iubit întotdeauna să deţină câini şi să fie printre proprietarii cărora chiar le pasă şi îşi iubesc patrupezii necondiţionat, tratându-i de parcă ar fi membri cu drepturi depline ai familiei.

Acum aproximativ un an a aflat că este însărcinată şi a devenit îngrijorată de relaţia dintre viitoarea ei fiică, Liz şi cei patru câini ai ei – Layka (care este orb), Mel, Miranda şi Bela. „Întrebările şi temerile au fost numeroase. Dacă va fi alergică, dacă patrupezii vor deveni geloşi, dacă nu voi putea să acord atenţie tuturor în mod egal, dacă dragostea mea pentru ei s-ar schimba”, povesteşte Samara.

Samara a auzit, de asemenea, o mulţime de păreri de la alte persoane, în principal despre ce vor face câinii când se va naşte Liz sau cum ar trebui să procedeze cu patrupezii atunci când bebeluşul va ajunge acasă.

Ei bine, Liz a venit în sfârşit pe lume şi a fost adusă acasă. În ciuda tuturor ideilor preconcepute, câinii şi-au primit surioara în cel mai bun şi mai frumos mod! „Ne adaptăm cu toţii, ei se apropie cu atenţie, o miros, stau de pază, îşi fac griji când Liz plânge. Niciun semn de gelozie”, mărturiseşte mama iubitoare.

„Slavă Domnului, până acum că nu am avut probleme cu alergia (nici nu vom avea). Câinii continuă să aibă acces liber în casă, chiar în cameră şi se pot apropia de Liz. Iar dragostea pe care o simt pentru câinii mei nu a scăzut, a crescut atât în cazul meu cât şi în cazul lor. Ei simt/ştiu că Liz este o mică parte din mine şi văd asta în fiecare moment al interacţiunii lor cu Liz”, mărturiseşte Samara.

„Când stau în jurul pătuţului sau hamacului în timp ce ea doarme, când se apropie de ea când plânge, când ies cu Liz şi mă întorc, o caută în braţele mele, când sunt cu ea în poala câinii se apropie, o miros şi continuă să dea din cozi”, a adăugat femeia.

Samara a spus că este foarte fericită și recunoscătoare pentru o astfel de legatura între fiica ei biologică și câinii din casă. „Astăzi sunt mama a patru animale de companie, mamă de fată, mamă completă și fericită”, a conchis ea.

Recent, Layka „a învăţat” să schimbe scutece alături de proprietara ei. „Am învăţat-o acest lucru în limbajul braille”, a glumit Samara, adăugând: „Îi pasă enorm de ea”

„Ne bucurăm foarte mult să fim un exemplu pentru atâtea viitoare mame care, la fel ca mine, se temeau, aveau îndoieli şi erau înconjurate de întrebări, bănuieli şi tot felul de ‘opinii’”, a mai spus Samara.

Din păcate, chiar şi astăzi există multe cazuri de abandon şi cruzime asupra animalelor de companie odată cu sosirea unui copil în familie, adesea din cauza lipsei de informaţii şi sprijin. Coexistenţa dintre bebeluşi şi câini nu este încă ceva obişnuit, chiar dacă ar trebui să fie ceva super normal.

Ce mai mare dorinţă a mea este ca toţi proprietarii de animale, atunci când decid să devină părinţi, să o facă fără a-şi abandona prietenii cu patru picioare şi ca oamenii „neinformaţi” să înţeleagă că dragostea nu se împarte sau se separă, dragostea se înmulţeşte!

Ţi-a plăcut acest articol?