LiveBiz
Postează un anunţ online pentru a-şi ajuta mama să găsească un loc de muncă: sute de propuneri sosesc după 48 de ore

Postează un anunţ online pentru a-şi ajuta mama să găsească un loc de muncă: sute de propuneri sosesc după 48 de ore

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Postează un anunţ online pentru a-şi ajuta mama să găsească un loc de muncă: sute de propuneri sosesc după 48 de ore

Internetul este un loc al oportunităţilor; mulţi îl folosesc pentru a cere ajutor sperând că mesajul lor ajunge la cât mai mulţi oameni posibil. Cu cât mai multe persoane observă ceea ce avem de spus, cu atât mai mari sunt şansele de a fi ajutaţi în situaţii din care ar fi imposibil să ieşim fără un sprijin. Povestea pe care urmează să o citiţi mai jos este un simbol al modului în care www-ul, dacă este utilizat în mod corect, poate duce la un final fericit.

Felice Capita este băiatul în vârstă de 24 de ani al doamnei Anna Piacquadio, din Monza, Italia. Femeia este în şomaj de peste un an şi îşi căuta cu disperare un loc de muncă. Muntele de CV-uri trimise în stânga şi în dreaptă părea să fie destinat uitării, mai ales după sosirea pandemiei, principala cauză a crizei economice cu care se confruntă multe companii.

imagine: Linkedin / Felice Capita

După un an de uşi trântite în faţă, Felice, angajat IT, şi-a dat seama că pentru a-şi ajuta mama nu mai rămânea decât să-şi exploateze abilităţile în domeniu şi să se bazeze pe oamenii de pe internet, publicând un anunţ pe LinkedIn, o platformă axată pe piaţa muncii: „Este vorba despre mama mea care îşi caută un loc de muncă de mai bine de un an, dar, în ciuda faptului că este o persoană competentă, educată şi de ajutor, îi este greu să-şi găsească o slujbă”. Deşi postul solicitat de mama lui era de funcţionar administrativ, femeia ar fi acceptat orice alt loc de muncă fără nicio problemă, având în vedere perioada pe care o traversăm. În ciuda scepticismului iniţial al femeii, anunţul a fost publicat.

Spre surprinderea sa, gestul băiatului a dat roade după numai 48 de ore! De fapt, după doar două zile, mama şi fiul au primit sute de e-mail-uri de la companii, care promiteau că vor arunca o privire peste CV-ul femeii; printre acestea şi postul mult visat: o companie imobiliară i-a oferit un contract fix cu posibilitatea de a obţine comisioane din vânzări. Odată ce propunerea a fost acceptată, Anna a fost chemată imediat să-şi înceapă perioada de probă.

imagine: Pexels

Felice a fost plăcut surprins de modul în care oamenii s-a mobilizat pentru a-i ajuta mama; la urma urmei, erau persoane necunoscute care ar fi putut ignora apelul său. Având în vedere experienţa sa pozitivă, tânărul de 24 de ani a dorit să profite de această oportunitate pentru a oferi sfaturi tinerilor care, dornici să-şi găsească un loc de muncă, sunt deseori descurajaţi de reclamele de pe internet: „Am observat multe comentarii de la oameni care se plâng, dar şi multe companii care le oferă de lucru, nu vreau să fac pe deşteptul, dar poate că trebuie să înveţi să cauţi p einternet în modul corect”.

Fără îndoială, distribuirea de informaţii este cel mai frumos aspect al web-ului, iar poveştile de acest fel ne pot învăţa cu adevărat cât de important poate fi acest lucru pentru a schimba viaţa cuiva. Nu ne rămâne decât să-i urăm succes Anei, cu speranţa că acesta nu poate fi decât începutul unei cariere strălucite!

Ţi-a plăcut acest articol?