LiveBiz
A trebuit să părăsească câinele vagabond, lăsându-l în urmă în Irak – 1 lună mai târziu au parte de o revedere copleşitoare

A trebuit să părăsească câinele vagabond, lăsându-l în urmă în Irak – 1 lună mai târziu au parte de o revedere copleşitoare

LiveBiz » Poveşti de viaţă » A trebuit să părăsească câinele vagabond, lăsându-l în urmă în Irak – 1 lună mai târziu au parte de o revedere copleşitoare

Fostul specialist militar Ken Wyrsch lucra la o bază a armatei Americane în Irak când şi-a făcut un prieten destul de neobişnuit. În timp ce lucra, într-o zi a văzut în apropiere un câine al străzii care cerea să fie mângâiat.

S-a dovedit că era un câine fără stăpân – şi destul de îndrăzneţ. Câinele s-a apropiat de soldat şi din acel moment nimeni nu a mai putut să-i despartă.

Ken a îndrăgit imediat câinele, care era doar un pui la acea vreme şi nu a durat mult până când a câştigat atât inima lui Ken cât şi dragostea celorlalţi soldaţi.

Câinele crescut cu multă dragoste şi grijă de soldaţi a fost botezat Ollie şi cu timpul a căpătat un rol major în ridicarea moralului acestor militari

Încă din momentul în care Ollie a intrat în bază, Ken şi-a dorit să îl păstreze. Ştia prea bine că nu îl putea lăsa să continue să se chinuie pe străzi.

Ken l-a luat pe Ollie „sub aripa sa”. A avut grijă de el, l-a hrănit cu generozitate şi nu a trecut mult timp până să-şi asume rolul de stăpân al lui Ollie. Inutil de precizat, Ollie nici că putea să fie mai încântat de noul său prieten.

Ollie l-a aşteptat cu loialitate pe Ken de fiecare dată când se întorcea din misiune, dând cu mult entuziasm din coadă când îl revedea.

„Era acolo când plecam în misiune, era tot acolo când ne întorceam”, a declarat Ken pentru CBS SF.

Ken şi Ollie au stabilit o relaţie minunată de prietenie care s-a accentuat pe măsură ce câinele a crescut. Ken s-a asigurat că petrece cât mai mult timp alături de cel mai bun prieten al său.

KPIX CBS SF Bay Area / YouTube

Când a venit însă vremea ca bază militară să fie închisă, iar Ken şi ceilalţi soldaţi să se întoarcă acasă în California, Ollie urma să îşi piardă prietenii şi să ajungă din nou pe străzi. Ken a fost distrus.

Tânărul se temea că Ollie nu va supravieţui traiului aspru de pe străzi, mai ales într-o ţară în care atitudinea faţă de animalele nu era una favorabilă – dar şi pentru că Ollie era un câine atât de blând şi iubitor.

Ken pur şi simplu nu a putut lăsa să se întâmple una ca asta.

„Nu laşi niciodată un prieten în urmă.”, a declarat Ken pentru postul de televiziune KPIX. „Nu poţi face asta.”

Când s-a întors acasă, a cerut ajutorul organizaţiei SPCA International pentru a vedea dacă ar putea strânge fondurile necesare pentru a obţine transferarea câinelui în California.

Şi planul său a funcţionat! O lună mai târziu, datorită donaţiilor generoase, Ollie a sosit în Statele Unite.

KPIX CBS SF Bay Area / YouTube

Urmăriţi videoclipul de mai jos care ne dezvăluie momentul în care Ollie şi Ken se reîntâlnesc. Dacă este posibil ca un câine să găsească modul prin care să-şi arate recunoştinţa profundă, cu siguranţă acesta este!

Văzându-i pe cei doi buni prieteni din nou împreună, nu avem cum să nu împărtăşim şi noi aceeaşi bucurie.

Împărtășiți această poveste minunată dacă sunteți de acord că acest soldat are o inimă de aur!

Ţi-a plăcut acest articol?