LiveBiz
Copilul abia născut de 30 de minute este abandonat în parc la temperaturi sub zero grade şi lăsat „să plângă după ajutor”

Copilul abia născut de 30 de minute este abandonat în parc la temperaturi sub zero grade şi lăsat „să plângă după ajutor”

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Copilul abia născut de 30 de minute este abandonat în parc la temperaturi sub zero grade şi lăsat „să plângă după ajutor”

Învelit într-o pungă de plastic, un nou-născut a fost găsit abandonat într-un parc, potrivit publicaţiei Daily Mail.

Publicaţia britanică relatează că nou-născutul avea mai puţin de o oră de când venise pe lume şi a fost descoperit de o femeie şi de fiul acesteia în timp ce ieşiseră să plimbe câinele. Cordonul ombilical al bebeluşului era încă ataşat.

Rima Zvaliauskiene şi fiul ei, Ovidijus, în vârstă de 27 de ani, au descoperit copilul care se lupta pentru viaţa lui, după ce i-au auzit plânsetele.

Rima şi fiul ei au găsit copilul lângă o bancă din Newham, Marea Britanie, puţin după ora 22:00. Temperatura era sub limita de îngheţ, iar copilul, numit Roman, avea doar un prosop şi era aşezat într-o plasă de cumpărături.

„Din plasă se auzea cum plângea. Plângea pentru viaţa lui. Asta l-a salvat”, a declarat Rima, citată de Daily Mail.

Salvarea norocoasă

Roman este acum în grija medicilor, în timp ce poliţia a pornit o investigaţie pentru a afla cine este mama care a avut tăria să-şi abandoneze propriul copil în condiţii nu tocmai prielnice.

ITV London / Twitter

Fiul lui Rima, Ovidijus, a declarat: „Arăta puţin vânăt. Era foarte rece la atingere. Fruntea şi urechile sale păreau un pic îngheţate, era rece. Ne simţim minunat că am ajutat la salvarea vieţii bebeluşului. Mă bucur că eram acolo deoarece copilul nu ar mai fi putut să reziste prea mult”.

Se mai spune în articol că poliţia a apelat la ajutorul câinilor pentru a lua urma mamei după mirosul de sânge, dar fără succes.

Inspectorul Shane Clarke de la Poliţia Metropolitană a făcut un apel public către mama copilului, în care spune: „Suntem din ce în ce mai preocupaţi de starea dumneavoastră şi vă îndemn să contactaţi poliţia, spitalul local sau cabinetele de medicină generală. Este foarte important să ştim că sunteţi în siguranţă. Aş îndemna, de asemenea, pe oricine care are informaţii să ne ajute să reunim acest copil cu mama lui”.

Deşi nu avem nicio idee despre motivele pentru care această mamă şi-a abandonat copilul, este minunat să ştim că Roman a fost salvat.

Din fericire, Rima şi fiul ei erau în zonă, în caz contrar povestea ar fi putut avea un sfârşit mult mai trist.

Niciun copil nu ar trebui să fie abandonat vreodată! Distribuiţi acest articol dacă sunteţi de acord.

Ţi-a plăcut acest articol?