LiveBiz
Un elev îşi salvează colegul de la sufocare prin folosirea manevrei Heimlich

Un elev îşi salvează colegul de la sufocare prin folosirea manevrei Heimlich

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Un elev îşi salvează colegul de la sufocare prin folosirea manevrei Heimlich

Accidentele se pot întâmpla în orice moment şi pot fi urmarea unor banale gesturi de zi cu zi. Un băiat de liceu s-a aflat la un pas de moarte doar pentru că o bucată de mâncare a pătruns fără voia lui pe căile respiratorii superioare în timp ce acesta lua prânzul la cantină.

Avusese sughiţuri toată ziua şi nici prin gând nu-i trecuse că în timpul prânzului avea să se sufoce cu o bucată de pui. Intervenţia la timp a unui coleg de-al său, prezent la masă, a fost cu adevărat providenţială: cu calm şi curaj, tânărul a aplicat manevra Heimlich şi a reuşit să-şi salveze prietenul.

Anunţ

Totul s-a întâmplat brusc şi a durat doar câteva secunde, prea puţin pentru ca restul colegilor să înţeleagă ce se întâmplă. Din fericire, micul erou Hunter Olsen, care mânca la aceeaşi masă, s-a ridicat imediat şi cu hotărâre şi curaj a făcut ceea ce trebuia. Camera de supraveghere a surprins întreaga scenă în care curajosul elev aplică manevra Heimlich, învăţată în anii precedenţi la West Jordan Middle School. Era pentru prima dată când o făcea, dar ştia că este cel mai potrivit lucru.

Manevra Heimlich este o tehnică de prim ajutor care trebuie pusă în practică în cazul unui risc de sufocare din cauza unei obstrucţii a căilor respiratorii cu un corp străin. Ca urmare a unei serii de apăsări abdominale şi compresii toracice, corpul extern poate părăsi căile respiratorii, permiţând victimei să respire din nou.

 

Johnson, băiatul care a reuşit să respire din nou, îi este extrem de recunoscător colegului Hunter. Prietenia dintre cei doi a devenit cu siguranţă şi mai puternică după acest episod.

Ţi-a plăcut acest articol?