LiveBiz
Un tată în vârstă de 17 ani s-a trezit că îşi creşte fiica singur după ce a fost abandonat de părinţi şi parteneră

Un tată în vârstă de 17 ani s-a trezit că îşi creşte fiica singur după ce a fost abandonat de părinţi şi parteneră

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Un tată în vârstă de 17 ani s-a trezit că îşi creşte fiica singur după ce a fost abandonat de părinţi şi parteneră

Să ai un copil este unul dintre cele mai frumoase lucruri care ni se pot întâmpla în viaţă, dar creşterea de unul singur, fără ajutorul nimănui, se poate dovedi a fi o misiune destul de dificilă.

Protagonistul acestei poveşti adevărate ştie foarte bine asta; Este vorba despre un adolescent care a devenit tată, dar care a fost mai întâi abandonat de mama fiicei sale, apoi dat afară din casă de părinţi.

Acum caută sfaturi pe web pentru a încerca să-şi reconstruiască viaţa pe cont propriu şi a-şi putea creşte copilul cât mai bine.

Reddit

Băiatul a întâlnit-o pe tânără când avea 17 ani; iniţial au avut o relaţie fără niciun angajament, încercând să trăiască clipa, fără să planifice nimic. Dar apoi a venit vestea la care niciunul nu se aştepta: prietena lui era însărcinată. În lunile următoare au încercat să strângă bani pentru a putea face toate pregătirile venirii fetiţei pe lume şi pentru a o putea creşte, dar fără să-i avertizeze pe părinţi despre aceste lucruri.

Tatăl şi mama băiatului nu fuseseră informaţi despre sarcină şi nici despre prima lună de viaţă a copilului; la început, proaspătul tată se furişa afară din casă cu scuza că trebuia să îngrijească un copil din cartier: „Uneori fosta mea prietenă pleca şi mă ruga să stau să am grijă de fiica noastră, aşa că nu aveam altă opţiune decât să rămân cu micuţa în timp ce ea ieşea şi cine ştie ce făcea preţ de mai multe ore.”

Reddit

Dar când părinţii au aflat adevărul, s-au dezlănţuit: „M-au dat afară pentru o noapte şi a doua zi dimineaţă mi-au dat un ultimatum: Să-mi părăsesc copilul şi prietena şi să mă mut la mătuşa mea, sau să rămân cu fosta şi voi fi îndepărtat din familie.” Băiatul a ales în cele din urmă să rămână cu mama fiicei sale, până în momentul în care a aflat că aceasta se droga în secret şi a decis să o părăsească şi să plece de acasă împreună cu fiica lor.

La întoarcerea lui, după câteva zile, fosta prietenă a dispărut şi nu a mai auzit despre ea luni de zile. Tatăl are acum 18 ani, lucrează cu normă întreagă într-un club din provincie, nu face mulţi bani, nu are maşină, nu îşi permite să meargă la facultate şi nu are prea mulţi bani economisiţi. După ce s-a îndreptat către platforma Reddit cerând sfaturi, băiatul a încercat să-şi contacteze din nou părinţii, care s-au oferit să-l primească din nou acasă.

Acum, tatăl şi fetiţa trăiesc sub acoperişul bunicilor paterni, chiar dacă viitorul acestui băiat este încă plin de îndoieli şi nesiguranţă. Chiar şi aşa, suntem siguri că încetul cu încetul el va reuşi să treacă peste toate greutăţile.

O lecţie de viaţă din care ficare dintre noi avem de învăţat câte ceva!

Ţi-a plăcut acest articol?