LiveBiz
Veterinarii trag un semnal de alarmă: Animalele de companie mor înspăimântate şi singure – şi este vina proprietarilor

Veterinarii trag un semnal de alarmă: Animalele de companie mor înspăimântate şi singure – şi este vina proprietarilor

LiveBiz » Animale » Veterinarii trag un semnal de alarmă: Animalele de companie mor înspăimântate şi singure – şi este vina proprietarilor

Este o decizie care nu va fi niciodată uşoară pentru proprietarii animalelor de companie: Să ajungi în acel moment în care trebuie să-ţi adormi pentru totdeauna companionii iubiţi este ceva ce poate frânge cu adevărat inima oricui. Cu toate acestea, uneori, este ultima modalitate de a scăpa animalul de suferinţe inutile.

Acestea fiind spuse, alegerea momentului în care animalul tău părăseşte această lume variază de la o persoană la alta. Din păcate, uneori proprietarii pot îngreuna în mod neintenţionat starea animalelor în timpul ultimelor lor clipe de viaţă.

Mai jos, un veterinar explică ceea ce nu trebuie să facă sub nicio formă un proprietar în astfel de cazuri. Din când în când, atunci când se află în procesul de a „adormi un patruped”, ultimele clipe îi frâng inima…

Pe Twitter, o utilizatoare pe nume Jessi Dietrich a mărturisit că a întrebat odată un veterinar despre cea mai neplăcută parte a meseriei pe care o practică. El a spus că cel mai greu este atunci când trebuie să faci animalele să adoarmă pentru totdeauna. Dar la ceea ce nu se aştepta, este faptul că există ceva mai dificil decât eutanasia în sine. Modul în care proprietarii se implică în acel moment poate face o mare diferenţă!

Potrivit medicului veterinar în cauză, aproximativ 90% dintre proprietari nu vor să fie de faţă când animalele lor de companie părăsesc această lume. Lăsându-le singure în ultimele lor clipe, animalele intră în panică, fără să înţeleagă de ce prietenii lor umani nu sunt acolo. Tocmai această suferinţă de neimaginat este cea care îi sfâşie inima veteranului de fiecare dată.

Ultimele clipe

Postarea a atras rapid atenţia oamenilor din întreaga lume şi a atins coarda sensibilă a proprietarilor de animale de companie, care nu au contenit să-şi împărtăşească experienţele lor în privinţa celei mai grele despărţiri.

„El a ţipat când toţi ceilalţi l-au atins, aşa că m-am asigurat că este fericit şi l-am ţinut în braţe pe băieţelul meu şi a tors pentru că am făcut asta”, a scris Kinsey.

„Toţi trei băieţii, soţia mea împreună cu mine, stăteam în camera de zi cu băiatul nostru, Luke. A fost cea mai grea zi. Sper că încă ne veghează”, a scris un alt proprietar.

„Familia mea şi cu mine a trebuit să-l adormim pe cel mai bun prieten în luna Mai. Am rămas cu el când i-a venit vremea şi chiar dacă mi-a sfâşiat inima şi a fost greu, mă bucur că am fost acolo şi că am putut să-i ofer toată dragostea mea”, a adăugat un alt utilizator.

Animalele noastre de companie rămân alături de noi întreaga lor viaţă şi merită toată dragostea şi compasiunea noastră până la sfârşit. Chiar dacă doare, vă rugăm, nu le lăsaţi singure în ultimele lor clipe pe acest pământ.

Distribuiţi această postare dacă veţi fi cu animalul dvs. de companie până la durerosul sfârşit al vieţii sale.

Ţi-a plăcut acest articol?