LiveBiz
Câinele care şi-a petrecut 9 ani închis într-un garaj descoperă cum arată dragostea în ultimii săi ani

Câinele care şi-a petrecut 9 ani închis într-un garaj descoperă cum arată dragostea în ultimii săi ani

LiveBiz » Animale » Câinele care şi-a petrecut 9 ani închis într-un garaj descoperă cum arată dragostea în ultimii săi ani

Privarea de libertate este o situaţie dureroasă şi tulburătoare pentru oricine, de fapt, este mecanismul folosit de societate pentru a-i pedepsi pe cei care au comis o infracţiune gravă.

Dar există şi alte fiinţe a căror libertatea le este luată încă din momentul venirii lor pe lume. La fel cum s-a întâmplat în cazul unui căţeluş care şi-a trăit întreaga viaţă limitat de cei patru pereţi ai unui garaj.

Este vorba despre Dick, un biet câine care abia după 9 ani dificili, a reuşit să părăsească locul în care era ţinut.

Câinele a venit pe lume în garajul unei proprietăţi din Maizicourt, Franţa. Şi a fost ţinut încuiat acolo mai bine de 9 ani până când a fost salvat.

În acest spaţiu murdar şi înfricoşător, l-au ţinut legat.

Flore, voluntar la Fundaţia „30 Millions d’Amis”, îşi aminteşte cu mare tristeţe ziua în care l-a întâlnit pe acest prieten blănos.

„Era îngrozitor de cald în acel garaj şi mirosul era insuportabil. Dick era ghemuit în fundul acelei gropi din podea, acoperită cu straturi de mizerie.

Când i-am adus un castron cu apă, el a ezitat să se apropie, dar apoi s-a speriat atât de mult, încât s-a întors în aceeaşi poziţie în fundul ascunzătorii sale”, a spus salvatorul.

Pentru câinele care nu ştia altceva decât mizeria şi întunericul acelui loc trist, lumea exterioară a fost cauza imensei sale terori.

„Am încercat să-i punem o lesă, dar el a refuzat să ne urmeze. L-am luat în braţe şi l-am dus la maşină, unde s-a ghemuit pe scaun. Abia a îndrăznit să se uite la noi şi tremura foarte mult”, a spus Flore amintindu-şi de ziua salvării.

Deşi procesul de adaptare la noua sa viaţă a fost lent, căţelul îşi dorea din tot sufletul să fie salvat şi să aibă un trai decent. Şi încetul cu încetul a învăţat să aibă încredere în îngrijitorii săi.

Fundaţia nu numai că a fost însărcinată cu salvarea câinelui, ci şi cu acţionarea în judecată a fostului său proprietar, făcând o plângere oficială la poliţie.

Acel om merita cu vârf şi îndesat să răspundă în faţa legii.

Proprietarul a decis să cedeze animalul către fundaţie, care a dus bietul patruped în adăpostul „Buigny Saint Maclou”. Acolo, povestea câinelui i-a impresionat pe toţi cei care l-au cunoscut.

„Dick nu văzuse niciodată culoarea cerului, nu simţise niciodată iarba sub picioare, nici măcar vântul nu-i mângâiase botul sau blana. Avea o teamă teribilă faţă de fiinţele umane. De îndată ce oamenii se apropie de el, înghaeţă de frică şi începe să se agite”, a explicat Lydie la acea vreme, voluntară la adăpostul Buigny.

Dick a fost salvat în mai 2017 şi a trecut printr-un proces lent de recuperare. Din păcate, inima lui slăbită a încetat să mai bată la sfârşitul anului 2020, dar cel puţin în ultimii săi ani a descoperit ce este iubirea adevărată.

Toată viaţa şi-a petrecut-o în acea închisoare şi dacă nu ar fi intervenit aceşti oameni minunaţi, ochii lui nu ar fi întâlnit niciodată razele calde alea soarelui.

La fel ca în cazul lui Dick, milioane de alţi câini trăiesc în condiţii îngrozitoare, iar o plângere către organele abilitate îi poate salva. Această poveste poate ajuta la conştientizarea unei realităţi triste. Niciun animal nu trebuie să mai sufere!

Ţi-a plăcut acest articol?