LiveBiz
Acest bărbat a salvat o fetiţă de 6 luni dintr-un atac terorist: după 18 ani, el apare la festivitatea de absolvire

Acest bărbat a salvat o fetiţă de 6 luni dintr-un atac terorist: după 18 ani, el apare la festivitatea de absolvire

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Acest bărbat a salvat o fetiţă de 6 luni dintr-un atac terorist: după 18 ani, el apare la festivitatea de absolvire

Evenimentele de la Beslan, un oraş din republica autonomă Osetia de Nord aflată în componenţa Federaţiei Ruse, încă afectează părinţii şi rudele victimelor teribilului atac terorist care a avut loc în 2004 într-o şcoală. Mulţi îşi amintesc de acest eveniment tragic care a avut drept protagonişti 32 de fundamentalişti islamici şi separatişti ceceni, care au pătruns în şcoala Beslan numărul 1, între 1 şi 3 septembrie 2004. În urma acestui act terorist au rezultat cel puţin 300 de victime, inclusiv copii. Este una dintre cele mai negre pagini din istoria contemporană, care este încă prea puţin amintită. Într-un astfel de eveniment tragic, o mică rază de speranţă şi-a făcut drum: o fetiţă, care la acel moment avea doar 6 luni, a fost salvată de un soldat al forţelor speciale ruse şi în zilele noastre, la aproape 20 de ani de la masacru, ea a absolvit cu succes.

imagine: Rossiyskaya Gazeta

După masacrul de la Beslan, toate marile ziare internaţionale au început să publice imaginea unui soldat care ţinea în braţe un bebeluş de 6 luni. Pe atunci nimeni nu ştia numele bărbatului sau al fetiţei, dar acea fotografie a devenit un simbol al acelor evenimente teribile. Astăzi, numele lor sunt binecunoscute: el, Elbrus Gogichayev fost soldat al forţelor armate speciale ruseşti, în timp ce fetiţa este Alyona Tsekayeva. Bărbatul a salvat-o pe acea fetiţă, iar astăzi, datorită gestului său, este fericit să o vadă în ziua absolvirii. După acea zi tragică, Elbrus a continuat să ţină legătura cu familia fetiţei, pentru a afla cum se descurcă şi care sunt notele ei la şcoală. Nu a ratat niciodată un eveniment important din viaţa ei şi, prin urmare, a fost invitat de onoare chiar şi în ziua absolvirii.

imagine: Rossiyskaya Gazeta

În acea zi, Elbrus a dus copilul în clădirea administraţiei locale a raionului, sperând că părinţii ei vor fi acolo. Fetiţa nu a plâns nicio clipă atât timp cât s-a aflat în braţele bărbatului, dar când Elbrus a lăsat-o şi a vrut să plece, micuţa a izbucnit în lacrimi. După ce a aflat că mama copilului a murit în timpul atacului terorist, bărbatul era decis să adopte fetiţa şi să o primească în familia sa ca şi cum ar fi fiica lui. Dar la scurt timp după aceea, el a descoperit că tatăl fetiţei este în viaţă. De atunci, Elbrus a păstrat legătura cu familia Alenei pentru a afla cum se descurcă şi care este parcursul ei în viaţă.

imagine: Rossiyskaya Gazeta

În 2014, cei doi s-au întâlnit din nou, la 10 ani după tragedia sfâşietoare. Astăzi, după mulţi ani, Alena a absolvit liceul şi salvatorul ei a fost acolo lângă ea, gata să sărbătorească un alt moment important din viaţa ei.

Ce poveste incredibilă, nu-i aşa?

Ţi-a plăcut acest articol?